Zanka

Kahkahasıyla tanınan ünlü sunucu Saba Tümer, kahkahasını NFT yoluyla 90 bin liraya İzzet Pinto’ya sattı. Tümer, elde ettiği geliri bağışlayacağını açıkladı. Peki NFT nedir? İzzet Pinto kimdir? İşte detaylar…

Ünlü sunucu Saba Tümer, son zamanlarda NFT yolu ile satışa çıkarılan şeylere dünyada bir ilke imza atarak bir yenisini daha ekledi. Tümer daha önce de sigortalatmış olduğu kahkahasını NFT yoluyla 90 bin TL'ye sattı.

Instagram hesabından yaptığı paylaşımda Saba Tümer, şunları kaydetti:

"Dünyada bir ilk. Kahkaham #nft olarak rekor bir fiyata satıldı. Sevgili İzzet Pinto 90 bin TL ödedi... Ben de bu parayı eşit olarak Darüşşafaka, Tohum Otizm Vakfı ve 10 bin fidanla 'Kahkaha Korusu' yaptırmak için bağışlıyorum. Bağışlar gerçekleşince dekontları story bölümünde paylaşacağım."

İZZET PİNTO KİMDİR?

Daha önce Cüney Özdemir’in bir tweetine 10 bin dolar teklifte bulunan İzzet Pinto, bu haberle yeniden gündemde.

İzzet Pinto kimdir?” sorusu da en çok merak edilen sorulardan biri. İşte Pinto hakkında bilgiler:

İzzet Pinto, Dünyanın önde gelen bağımsız TV içerik dağıtıcısı olan Global Agency’nin kurucusudur. 1978 doğumlu olan Pinto, eğitimini Türkiye ve ABD’de tamamladı. Uzun yıllar Uzakdoğu’da ticaretle ilgilenmesinin ardından, Türkiye’nin en çok satan yazarlarını yurtdışında temsil etti. 2008 yılında Global Agency’i kuran Pinto, format ihracatıyla başladığı yolculuğuna Türk dizi ihracatıyla devam etti ve bugün dünyanın her yerinden 150 seçkin projeyi temsil ediyor. İzzet Pinto, Junior Chamber International tarafından Yılın Girişimci Ödülü (2008) ve MIPTV Onur Madalyası (2018) ödülü aldı.

NFT NEDİR?

NFT'ler, takas edilmez oluşları nedeniyle telif hakkı bulunan ürünler oluşturmak için tasarlanıyor. Bir sanatçı, kendisine ait bir eseri NFT'ye dönüştürdüğünde, hem kendisine ait dijital imzası ile telif hakkını korumuş oluyor, hem de ürünün her satışında payına düşen telif hakkı kripto ödeme şeklinde hesabına geçiyor.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver