Zanka

103 emekli amiralin imzasıyla yayımlanan Montrö Bildirisi’ne, iktidar ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli’den de sert tepki geldi. Bahçeli, “Muhtıra tarzında hazırlanarak gece yarısı servisi yapılan bildiride imzası bulunan amirallerin rütbeleri sökülmelidir. Emeklilik hakları kaldırılmalı, emekli maaşları kesilmelidir” dedi…

Son dönemde gündemde olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi’yle ilgili 103 emekli amiralin gece yarısı yayınladığı ‘Montrö Bildirisi’ gündeme bomba gibi düştü.

İktidar cephesinden gelen tepkiler devam ederken, bir tepki de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den geldi.

Twitter hesabından bir dizi açıklama yapan Bahçeli, sert sözler kullandı ve çok konuşulacak taleplerde bulundu. İşte o açıklama:

“103 emekli amiralin ortak imzalı yayımlamış oldukları anti demokratik ve tehditvari, aynı zamanda vesayetçi bildiriyi Milliyetçi Hareket Partisi nefretle lanetlemekte ve reddetmektedir. Bu kapsamda partimizin görüşü olarak derhal alınması gereken önlemler şu şekildedir: Muhtıra tarzında hazırlanarak gece yarısı servisi yapılan bildiride imzası bulunan amirallerin rütbeleri sökülmelidir. Emeklilik hakları kaldırılmalı, emekli maaşları kesilmelidir. Açıklanan bildirinin çok yönlü adli ve idari soruşturması yapılmalıdır. Ayrıca 103 vesayetçi amiralin imzasıyla yayımlanan bildirinin arkası ve önü kararlılıkla araştırılmalı, bu rezaletin içinde kimlerin olduğu tevsik ve tespit edilmelidir. Konu vatandır, konu demokrasidir, konu milli iradedir. Taviz veya gecikmenin bedeli hiç kuşkusuz ağır olacaktır.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver