Zanka

Flaş…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 104 emekli amiralin imzasıyla yayımlanan Montrö Bildirisi’ne yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

* İlginç, sabah bir uyandık emekli amiraller bir bildiri yazmış ve iktidar partisi ile mensupları bunun üzerinde tepiniyor. İş 15 Temmuz’a kadar gitmiş.

* Bütün muhtıraları yaşamış ve 27 Nisan bildirisini de yaşamış biri olarak bildiğim bir şey var, emekli de olsa bu tür gece yarısı yapılan silahlı bürokrasi mensubu kişilerin yaptığı açıklamalar genellikle, Türkiye’deki demokrasi kesintisine neden olan muhtıraları ve darbeleri hatırlatır. Şuur altı devreye girer.

* Elbette ki iktidar partisine çok önemli bir üzerinde tepinme fırsatı tanınmıştır.

* Partimiz, demokrasinin yanında vesayet ve diğer odakların net bir şekilde karşısındadır.

* Emekli amirallerin canı sıkılmış ve gece bir bildiri yayınlamışlar. Kişisel fikrimi söylüyorum, bu bir zevzekliktir. Bu zevzekliklerden Türkiye çok çekti.

* Buradan herkese sesleniyorum, emekli silahlı bürokratlara sesleniyorum, herkes görevini işin başındayken yapmalıydı. Ben maalesef Yunanistan’ın işgal ettiği adalara karşı herhangi bir tavırlarını görmedim.

* Siyaset, siyasetçiler tarafından yapılır. Bu arkadaşlarımız bilgilerini, görgülerini emekliliklerinde elbette çeşitli STK’lar içerisinde, varsa siyasi partiler içerisinde o bilgileri, görgüleri kamuoyuyla paylaşabilirler. Muhalefet partilerini, muhalefet siyasetini beğenmiyorlarsa derhal bir siyasi parti kurup onun üzerinden yürüyebilirler. Ama bugün darbe çağrıştıracak, bütün gerçek gündemi örtecek herhangi bir yolun oluşmasına da sebep olamazlar. Böyle bir hakları da yoktur, hadleri de yoktur.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver