Zanka

Korona virüs salgınının en acı sonuçlarının yaşandığı ülkelerin başında gelen Hindistan’da, yeni vakalar katlanarak artıyor. Son 24 saatte 103 bin 558 kişinin korona virüse yakalandığı açıklandı. Bu rakam en yüksek yeni vaka sayısı olarak kayıtlara geçti…

Hindistan’da son 24 saatte 103 bin 558 kişide korona virüs vakası tespit edildi. Sayının ülkede salgının başından beri tespit edilen en fazla günlük vaka sayısı olduğu ifade edildi.

Ülkede salgının başından bu yana tespit edilen vaka sayısı 12 milyon 589 bin 67 olarak açıklanırken, can kaybı ise 165 bin 132’ye yükseldi.

KISITLAMALAR SIKILAŞTIRILDI

Hindistan, vaka sayılarındaki kritik artış nedeniyle yeniden karantinaya giriyor. Ülkede bu geceden itibaren Nisan ayının sonuna kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağı ifade edildi.

Bu kapsamda toplu taşımanın yüzde 50 kapasiteyle çalışacağı, restoran, özel ofisler, restoranlar, sinemalar, yüzme havuzları, barlar, ibadethaneler ve plajların bu süreçte kapalı kalacağı açıklandı.

Öte yandan bankaların hafta içinde 2,5 saat hizmet vereceği bildirildi.

AŞILAMA PROGRAMI SÜRÜYOR

Ülkede aşılama programı da tüm hızıyla sürüyor. Günlük ortalama 2 milyon 200 bin kişinin aşılandığı ülkede, şu ana kadar 75 milyon 979 bin 651 kişinin aşı olduğu duyuruldu. Bu sayı ülke nüfusunun yüzde 2.8’ine denk geliyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver