Zanka

Emekli amirallerden kısa süre önce 126 emekli büyükelçi de Kanal İstanbul’a karşı bir bildiri yayınlamıştı. MHP, bu bildiride imzası bulunan emekli büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu’nun kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edildiğini açıkladı…

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 126 emekli büyükelçinin bildirisinde ismi bulunan eski MHP Aydın Milletvekili ve emekli büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu'nun kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edildiğini duyurdu.

Yalçın'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"126 Emekli Büyükelçinin basın yoluyla kamuoyuna açıklanan bildirisinde ismi yer alan partimizin Aydın Eski Milletvekili Emekli Büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu, Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edilmiştir."

BİLDİRİDE NE DENMİŞTİ?

Emekli büyükelçiler tarafından yayınlanan bildiride, "Kanal İstanbul, Montrö Sözleşmesi'ni tartışmaya açacaktır. Atatürk Türkiye'sinin, Lozan Antlaşması'ndan sonra en büyük diplomasi başarısı olan Montrö Sözleşmesi'nin tartışmaya açılması ise Türkiye'nin İstanbul-Çanakkale Boğazları ile Marmara Denizi üzerindeki mutlak egemenliğinin kaybedilmesine yol açar. Kanal İstanbul'dan vazgeçilmelidir" ifadesi yer alıyordu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver