Zanka

Emekli amirallerin Montrö Bildirisi hakkında konuşan Meral Akşener, “Sabah bir uyandık emekli amirallerin canı sıkılmış, bildiri yayınlamışlar. Bu bir zevzekliktir” demişti. Bu açıklamanın ardından İYİ Parti Karasu İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı Levent Arslan, “Montrö ve Lozan’ı savunan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değerli komutanlarına 'zevzek' diyen bir zihniyetin altında bir Türk milliyetçisi, bir ülkücü olarak duramayacağıma karar verdim” diyerek partisinden istifa ettiğini duyurdu…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 104 emekli amiralin Montrö Bildirisi ile ilgili dün yaptığı açıklamada “Emekli amirallerin canı sıkılmış ve gece bir bildiri yayınlamışlar. Kişisel fikrimi söylüyorum, bu bir zevzekliktir. Bu zevzekliklerden Türkiye çok çekti” diye konuşmuştu.

Akşener’in "zevzeklik" açıklaması, partisinden de tepki aldı.  İYİ Parti Karasu İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı Levent Arslan, Akşener'in bu sözleri üzerine partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Arslan, istifa açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugüne kadar kurucusu olduğum İYİ Parti için çok açıklama yapmadım. Sebebi benimle yola çıkan birçok dostumdu. Geldiğimiz noktada onca emek veren benim gibi binlerce kişi ama haksızlığa uğramış, ama koltuk için itibarsızlaştırılmış binlerce insan partiden uzaklaştırılmışken bile bekledim belki diye.

Geldiğimiz bugüne baktığımızda Montrö ve Lozan’ı savunan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değerli komutanlarına 'zevzek' diyen bir zihniyetin altında bir Türk milliyetçisi, bir ülkücü olarak duramayacağıma karar verdim. İYİ Parti'nin kuruluşu sırasında elini değil bedenini ortaya koymuş bir kişi olarak İYİ Parti kuruculuğumdan ve üyeliğimden istifa ettiğimi siz değerli dostlarım ile paylaşmak istedim. Önümüzdeki günlerde daha detaylı bir şekilde açıklama yapacağım”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1