Zanka

Muğla’nın Marmaris ilçe merkezi ile İçmeler Mahallesi arasındaki 11 kilometrelik doğal plaja ücretsiz halk plajı yapılması için ağaçların kesilmesi çevrecileri isyan ettirdi.

Sözcü’den Mustafa Sarıipek’in haberine göre; Bin 149 kilometrelik sahile sahip olan Muğla'nın Marmaris ilçe merkezi ile İçmeler Mahallesi arasındaki 11 kilometrelik doğal plaja ücretsiz halk plajı yapılmaya başlandı. Ancak çalışmalarda ağaçların kesilmesi çevrecileri isyan ettirdi.

Yıllar önce de aynı yere yakın bir işletmenin köpük banyosu yaparak denizi kirletmesi ve yüksek ücretlerin alınmasıyla birlikte çevrecilerin şikayeti üzerine iş yeri kapatılmıştı. Şimdi daha önce kapatılan bu iş yerinin hemen yanında yer alan ve hala hazırda plaj olarak da kullanılan İçmeler Altın Sahil mevkiinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan ücretsiz halk plajı inşaatı çevrecileri ayaklandırdı.

Bölgede ağaçların söküldüğünü ve yapı olarak betonlaşma yoluna gidildiğini gördüklerini belirten Marmaris Kod 48 Çevre Koruma Derneği Başkanı Ufuk Ersan Tavityan SÖZCÜ'ye açıklama yaptı.

Betonlaşmaya tepkisini dile getiren Tavityan, “Yapılan işlem derneğimiz bir kenara hiçbir şey adına kabul edilebilir bir durum değildir. Madem ki böyle bir yer yapılacak hiç değilse yeşil korunmalı, betonlaşma yerine daha doğal yapılar tercih edilmeliydi. Şimdiye kadar ücretsiz olarak kullanıma açık olan Altın Sahil Plajı’nda, sandalye ve termosunu alan halkımız denizden de faydalanarak, ekonomik olan bir gün geçirmekteydi. Zaten halk plajıydı, buna ne gerek vardı?” diye sordu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver