Zanka

Son dakika…

Haber Global TV’de yayınlanan Saynur Tezel'in moderatörlüğünde gerçekleşen programa konuk olan Haliç Üniversitesi öğretim üyesi Erol Mütercimler, “Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olmuş olanlar karşımıza bakın ne olarak çıkıyor; cinsi sapık, sahtekâr, ahlaksız...” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlerin ardından soruşturma başlatılmıştı ve savcılık, Mütercimler'in imam hatip okullarından mezun olmuş kimselere karşı yayın yoluyla alenen tahkirde bulunduğunu belirterek "Halkın Bir Kesimini Sosyal Sınıf Din, Mezhep, Cinsiyet ve Bölge Farklılığına Dayanarak Alenen Aşağılama" suçundan 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlemişti.

CEZASI BELLİ OLDU

Mahkeme, Erol Mütercimler'i 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın rızası olmadığı için hükmün açıklanmasını geri bırakmayan mahkeme, sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan dolayı mahkum edilmemiş olması, sosyal medyada ve internette açıklamalar yapmasını dikkate alarak tekrar suç işlemeyeceği yönünde kanaat geldiği gerekçesiyle bu cezanın ertelenmesine de karar verdi. Bu hükmün de bir yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verildi. Mütercimler'in denetim süresini iyi halli geçirmesi halinde hapis cezasının infaz edilmiş sayılacağı da ihtar edildi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver