Zanka

Mavi Vatan kavramının isim babası olan Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz’e de, Montrö bildirisi soruşturması kapsamında diğer emekli amiraller gibi elektronik kelepçe takılacağı öğrenildi…

Montrö Sözleşmesi ile TSK’da sarıklı amiral tartışmaları nedeniyle ortak bir açıklama yapan 104 emekli amiral hakkında soruşturma açılmıştı. Soruşturma kapsamında 10 emekli amiral gözaltına alınmış, 4'ü ise ifade için davet edilmişti. İmzası bulunan 14 emekli amiral adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bazı kısıtlamalar getirilen emekli amirallere elektronik kelepçe takılmaya başlanmıştı.

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz'in eşi Rengin Gürdeniz, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda görevlilerin Cem Gürdeniz'e de elektronik kelepçe takılacağını açıkladı.

Gürdeniz, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Az evvel Mavi Vatanın babasına da kelepçe takmaya geldiler. Evde bulamadıkları için yarın tekrar geleceklerini söylediler, yarın sabahtan itibaren kendilerini bekleyeceğiz. Onlar da emir kulu biliyorum ama yapılan bu haksızlıklar da içimi acıtıyor."

MAVİ VATAN’IN İSİM BABASI

"Mavi Vatan" kavramını yazdığı kitaplar ve konuşmalarında ilk olarak emekli Tümamiral Cem Gürdeniz kullanmıştı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver