Zanka

Usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal, 'Cumhurbaşkanı’na hakaret' suçlamasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi. Erkal ifadesinde, “Paylaşımlarımın neresinde Cumhurbaşkanına hakaret görülmüş anlayabilmiş değilim” dedi…

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği” suçlamasıyla soruşturma başlatılan Genco Erkal, bugün İstanbul Adalet Sarayı'nda ifade verdi.

Usta tiyatro sanatçısı ifadesinde şunları söyledi:

“Başkanlık sistemine karşıyım. İfade özgürlüğünün kısıtlanmasına, insanların düşünceleri yüzünden hapis yatmasına karşıyım. Doğanın yok edilmesine, betonlaşmaya karşıyım. Yoksulları daha yoksul kılan çarpık ekonomik düzene karşıyım. Laik bir ülkede din olgusunun sürekli öne çıkarılmasına, siyasi malzeme olarak kullanılmasına karşıyım.

Bunları hem sahnede hem de sosyal medyada sürekli anlatıyorum ama asla hakaret yok. Bu benim görevim. Bir yararı olacağını düşünmediğimden hiçbir zaman hakaret yoluna başvurmadım. Paylaşımlarımın neresinde Cumhurbaşkanına hakaret görülmüş anlayabilmiş değilim.”

SİYASETÇİLERDEN VE STK’LARDAN DESTEK

Erkal’a adliyede CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu gibi birçok siyasetçi ve STK temsilcisi de destek verdi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver