Zanka

Gerilimin eksik olmadığı Washington-Moskova hattında, önemli bir gelişme yaşandı. ABD'nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan, Rusya Dışişleri'nin tavsiyesi üstüne istişareler için Washington'a dönecek…

Sputnik’e konuşan ABD'nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan, istişarelerde bulunmak üzere bu hafta içinde ülkesine döneceğini söyledi.

Birkaç hafta içinde, ülke liderlerinin olası bir görüşmesinden önce Moskova’ya dönmüş olacağını belirten, Sullivan, şöyle devam etti:

Rusya ile ikili ilişkilerimizin mevcut durumu hakkında Biden yönetimindeki yeni meslektaşlarım ile doğrudan iletişim kurmamın çok mühim olduğuna inanıyorum. Ayrıca, bir seneyi aşkın bir süredir ailemi de görmedim, eve gidecek olmamın bir sebebi de bu.”

Sullivan'n ülkesine dönüşü, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın kendisine istişarelerde bulunmak üzere ABD'ye dönmesini tavsiye etmesini izleyecek. Zira Rusya-ABD ilişkilerinde son dönemde gerilimin yükseldiği gözleniyor.

YAPTIRIM ÜZERİNE TAVSİYE

ABD, Başkan Joe Biden’ın göreve gelmesini takiben çeşitli sebepler öne sürerek Rusya karşıtı bir dizi yeni yaptırım kararı almıştı. ABD’nin açıkladığı son yaptırım paketinin ardından, Moskova da 10 ABD’li diplomatı sınır dışı etme kararını açıkladı ve Büyükelçi Sullivan’a da istişarelerde bulunması için ülkesine dönme tavsiyesinde bulundu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1