Zanka

Korona virüse karşı pek çok ülkede aşılama çalışmaları devam ederken, bebekler ve çocuklara yönelik aşı ise test aşamasında. Prof. Dr. Uğur Şahin, denemelerin sonuçları için Temmuz ve Eylül aylarını işaret etti…

ABD’li Pfizer ile birlikte dünya çapında onaylanan ilk Covid-19 aşısını geliştiren BioNTech’in CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, Almanya’da yayın yapan Der Spiegel’e bebekler ve çocuklar için yürütülen korona virüs aşısı çalışmalarına dair açıklamalarda bulundu.

“5-12 yaş arası çocuklar için denenen Covid-19 aşısının Temmuz ayında ilk sonuçlar gelecek. Eylül ayında da altı aylığa kadar olan bebekler ile ilgili denemelerin sonucunu bekliyoruz” diyen Şahin, her şey yolunda giderse çocuklar için aşı onayı başvurusu yapacaklarını belirtti.

“12 YAŞ ÜSTÜ İÇİN SON AŞAMADAYIZ”

Şahin, yaptığı açıklamada 12 yaş ve üstü çocuklar için Avrupa ilaç düzenleyicilerine başvurmadan önceki son aşamada olduklarını bildirirken, BioNTech’in Mart ayı sonunda yayınlanan denemelerinde Covid-19 aşısının güvenli ve etkili olduğunu, çocukların güçlü antikor yanıtları ürettiğini yineledi.

BioNTech, bu ay ABD düzenleyicilerinden 12 ila 15 yaş arasındaki çocuklar için aşılarının acil olarak kullanımını onaylamalarını istemişti.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
12