Zanka

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı market genelgesi, marketlerde birçok kalemdeki ürüne satış yasağı getirecek. Bu süreçte en çok merak edilen konuların başında ise marketlerde sigara satılıp satılmayacağı oldu. Hatta konu sosyal medyanın gündemine yerleşti. Soruya yanıt Bakan Yardımcısı Çataklı’dan geldi…

81 il valiliğine gönderilen “Market Tedbirlerigenelgesi ile 7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde temel gıda, temizlik ürünleri, hayvan yemi-mamaları ve bazı kozmetik ürünlerinin satışına izin verilecek.

Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışı ise yasaklanacak.

Genelgenin yayınlanmasının ardından en çok merak edilen konu sigara satışına yasak gelip gelmediği oldu. Genelgede tütün ürünlerine dair izin ya da yasak maddesi bulunmuyordu ancak alkol satışı da genelgede olmamasına rağmen yasaklanmıştı.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, genelgeye ilişkin AA muhabirine konuştu. Sosyal medyada gündeme yerleşen sigara satışı hakkında bir yasak olmadığını belirten Çataklı, şu açıklamaları yaptı:

“Bu süreç canlı bir süreç. Tam kapanma dönemindeki süreçte yaptığımız düzenlemeler, nelerin satılıp satılamayacağı, nerelerin kapanıp kapanmayacağı, cumartesi - pazarın aynısı tam kapanma sürecine yansımış oldu. Gıda, temel ihtiyaçlar başta olmak üzere belirledik. Bu dinamik süreç. Yeni ihtiyaçlar karşısında yeni tedbirler almamız gerekiyor. Marketler de yeni bir süreç. Yeni bir genelge yayınladık. Hangi ürünlerin alınıp satılabileceğini belirledik. Minimum yoğunluk temel amaç. Online satışlara gelince amacımız kalabalıkları bir araya getirmemek. Online alışverişlerle ilgili durum söz konusu değil'”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver