Zanka

Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde elleri arkadan bağlı yürüdüğü için hakkında inceleme başlatılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili ilk kez açıklama yaptı. Başkan İmamoğlu, “Geleneksel yürüyüş tarzımdan böyle bir anlam çıkarılması müthiş bir yaratıcılık. Bu kadar absürt bir kavram bu kadar kötü bir soruşturma başlangıcı diyelim” dedi…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'türbede ellerini arkadan bağlayarak yürüdüğü' gerekçesiyle başlatılan ön inceleme ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İncelemeyi ‘absürt’ olarak değerlendiren Başkan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Size bir Karadeniz doğa bilgisi vereyim. Karadeniz’de rampa çıkarken, ağırlık merkezini dengelemek için ellerinizi arkaya atarsınız. Bunu Karadenizliler bilir. Geleneksel yürüyüş tarzımdan böyle bir anlam çıkarılması müthiş bir yaratıcılık. Bu kadar absürt bir kavram bu kadar kötü bir soruşturma başlangıcı diyelim. Böyle bir sürecin ortaya çok kötü bir ortam. O kadar absürt ki benim izlediğim ve incelediğim kadarıyla bu süreci başlatanın sahibi yok tam olarak. Yani iş bakanlıktan, başsavcılığa, başsavcılıktan CİMER’e kadar gitti. Absürtlük devam ediyor”

Soruşturmanın bir diğer gerekçesi olan HDP'li Belediye Başkanı'nı ziyaret etmesine ilişkin de konuşan İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Ben planlanmış bir Güneydoğu gezisinde Batman’daki düğüne gittiğim bir gezide o dönem Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre seçilmiş bir belediye başkanını ziyaret ettim. Ben milletin iradesine karşı duran her hususa ilgili açıklama yaptım açıklama yapmaya devam edeceğim. Ben oraya gittiğimde belediye başkanına eşimle birlikte Mustafa Kemal Atatürk portresi hediye ediyorum, “Bunu en güzel duvarınıza asın” diyorum o da “Siz seçin en güzel duvarı asalım” diyor. Bundan böyle bir anlam çıkarmak acizliktir”

“AT MESELESİNİN HER ADIMINI BİZ DE İSTANBUL VALİLİĞİ BİLİYOR”

Başkan İmamoğlu, atların nerede olduğuna yönelik tartışmalarla ilgili ise şunları söyledi:

“Tam kapanma kararı değerliydi. Daha önce de beyan etmiştim. Biz at meselesiyle ilgili göreve geldiğimiz günden beri her anını inceleyen bir kurumuz. 25 sene bu zulmü izleyen yöneticilere sorun. 25 yıllık yönetim döneminde birebir temas ettik. Şu anda Adalar fayton zulmünden atların kurtuluşunu alkışlıyor. Buradan siyaset üretmeye çalışan akıl, absürt soruşturma sürecini başlatılan akılla aynı akıl.

900 at nerede diye başlık atıyorlar. Bu manşeti atanların bir kısmı şimdi siyasidir ama geçmişte İBB'de çalışmış olma ihtimali de var. Hiçbir faytoncuyu mağdur etmeden, bütün atlarını satın alarak, tonlarca çöp topladık faytonlarla ilgili. Adalar'ın tarihi anlamda yeni bir başlangıcına imza attık. At meselesinin her adımını biz de İstanbul Valiliği biliyor.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1