Zanka

Dünyanın gözü Kolombiya’da… Ülkede vergi reformu nedeniyle başlayan protestolarda, halk bir kez daha sokağa döküldü. Ordu ve polis ise halka ağır silahlarla müdahale etti. Çok sayıda ölü ve yaralının yanı sıra kaybolanların olduğu da söyleniyor…

Kolombiya'nın başkenti Bogota'daki vergi reformunu protesto eden göstericiler, üst üste sekizinci gün sokağa çıktı. Polis ve ordu halka karşı orantısız güç kullandı.

Kitlesel gösterilerde şimdiye kadar 24 kişi hayatını kaybetti, hem polis hem halk olmak üzere toplam yaralı sayısı ise 900'ü geçti. Protestolar sırasında en az 85 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

Ayrıca 500’den fazla kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Ülkenin en büyük ikinci kenti Medellin'de ise yürüyüşe geçen çoğunluğu öğrenci binlerce kişi, hükümetin ekonomi uygulamalarına tepki göstermesinin yanı sıra, gösterilerde yaşamını yitirenler nedeniyle polisi protesto etti.

TRAFİĞİ KAPATTILAR

Cali'de binlerce kişinin bir araya geldiği şehir merkezinde, gösteriler genelde barışçıl geçerken, bazı gruplar yolu uzun süre trafiğe kapattı. Cali Belediye Başkanı Jorge Ivan Ospina, kentte gıda ve ilaç sıkıntısı olduğunu vurgulayarak, göstericilerden kamyonların geçişine izin verilmesini istedi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da protestoculardan oksijen, ilaç ve tıbbi malzeme taşıyan araçların dolaşımına müdahale edilmemesi talep edildi.

ABD’DEN KINAMA

Amerika İnsan Hakları Komisyonu da olaylara ilişkin bir açıklama yayımlayarak, polisin göstericilere yönelik aşırı güç kullanımını kınadı.

TWITTER’DA DÜNYA GÜNDEMİNDE İLK SIRADA

Yaşanan olaylar, Twitter'da #SOSColombiaNosEstanMatando etiketiyle dünya gündeminde ilk sırada yer aldı.

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver