Zanka

Son haftalarda üst üste kritik maçlara atanmasıyla dikkatleri üzerine çeken Süper Lig’in tecrübeli hakemi Fırat Aydınus, kariyerini noktalamaya hazırlanıyor…

Süper Lig’in en deneyimli hakemlerinden biri olan Fırat Aydınus, bu sezonun sonunda TFF tarafından belirlenen 47 olan yaş limitini doldurduğu için emekli oluyor.

TFF ve MHK'nin uzun süreler Cüneyt Çakır ile beraber en güvendiği isim olan Aydınus, yıllarca FIFA kokartı da takmış ancak bir süre önce bu kokartını kaybetmişti.

RAKAMLARLA KARİYERİ

25 yıldır hakem olarak görev yapan Fırat Aydınus’un kariyerine dair istatistikler ise şöyle:

* Kariyeri boyunca tüm kademelerde 438 maçta düdük çaldı. Bu maçlardan 346’sı Süper Lig’de oynandı.

* 1876 sarı kart ve 161 kırmızı kart çıkarttı.

* 125 kez penaltı noktasını gösterdi.

* 2014 yılına kadar Avrupa’da da birçok kez görev yaptı, Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kupası Eleme maçları dahil 25 resmi maçı yönetti.

* Bu sezon toplamda 18’i Süper Lig, 2’si Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere toplam 20 maçta görev aldı. Son 6 haftalık süreçte ise 3 kez Fenerbahçe, 1 kez Beşiktaş ve 1 kez de Galatasaray maçına atandı.

CÜNEYT ÇAKIR VE HÜSEYİN GÖÇEK’İN 3 YILI DAHA VAR

Yaş limitinin dolması sebebiyle hakemlik kariyerini noktalayacak olan Fırat Aydınus’un ardından Süper Lig’de maç yöneten en yaşlı isimler Cüneyt Çakır ve Hüseyin Göçek.

Avrupa’nın 1 numaralı hakemlerinden biri olan Cüneyt Çakır ve Hüseyin Göçek kurallara göre 3 sezon daha maç yönetebilecek.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver