Zanka

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Son dönemde özellikle iktidara yakın basında geniş yankı bulan “kayıp atlar” konusuna yönelik net konuşan Başkan İmamoğlu, “Bu götürüp teslim ettiğimiz atların hepsine çip takıldı. Biz takmadık bakanlık taktı. Çip bizim tarafımızdan değil, Tarım Bakanlığı tarafından takip ediliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız soruyor nerede o atlar diye. Sayın Pakdemirli bir açıklama yapsana. Kayıp at varsa bunu bulacak olan Tarım Bakanlığı” dedi…

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fox TV'de yayınlanan Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

İçişleri Bakanlığı, Ekrem İmamoğlu’nun elleri arkada bağlı şekilde Fatih Sultan Mehmet Türbesi'nde yürümesi ve 2019'da HDP'li belediye başkanlarına ziyareti nedeniyle hakkında başlatılan ön inceleme sonucunda soruşturma izni vermemişti.

Türbe ziyaretini ayrıntılı şekilde anlatan Başkan İmamoğlu, o gün katıldığı programda bir gecikme yaşandığını o sırada beklemek yerine Fatih Sultan Mehmet ve Gülbahar Hatun'un türbeleri ile Kadir Topbaş'ın mezarının bulunduğu bölüme gittiğini söyledi. İmamoğlu “İçeri gidip bir denetleyeyim istedim. Ellerim arkada yürümeye başladım. Dua ettim, yarım saat vakit geçirdim. O görüntüleri çeken de bizim arkadaşlarımız. Bunun bir ayıbı yok. İnsani bir tavırdır. Esprili şekilde anlattım. Trabzon'da Karadeniz'de yamaçlarda insanların yürüyüş biçimidir bu. Eller arkaya atılır, denge bulmak için.  Bizim insanımızda var. Bazen saygı içi de böyle durulur” dedi.

“SEBEBİ İSTANBUL SEÇİMLERİNİ YEDİREMEMEK”

Başkan İmamoğlu şöyle devam etti:

“Ben soruşturulmak isterim. Geçenlerde çağrı yaptım, ‘Soruşturmayı bun değil madem bu kadar soruyorsunuz atlar meselesine açın' dedim. Mademki bu kadar kafanız karışık anlatırım. Buna açın. Her vatandaş eşittir, her makam sorgulanmalı, soruşturulmalı. Biz onun için buradayız. Soruşturun bizim için problem yok. Ben göreve geldiğimde dönüp Beylikdüzü'nün didik didik araştırılması, o döneme ilişkin tam 27 soruşturma izni kararının verilmesi, aynı dosyaların tekrar pişirilip pişirilip getirilmesi… Bu ne için yapılır anlaşılır gibi değil. Bence çok net bir cevabı var: İstanbul seçimini yedirememek. Bu kısmı gülerek geçiyorum. Hâlâ la oradalar. Bir de bakıyorlar ki işler tıkır tıkır yürüyor. Diyorlar ki acaba biz ne yapabiliriz? Ellerini arkadan bağladın, yok oraya gittin, yok bunu ziyaret ettin”

KAYIP ATLAR KONUSUNDA BAKAN PAKDEMİRLİ’YE SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kayıp atlarla ilgili kendisine yöneltilen soru üzerine “Hayvan hakları konusunda ortalığı toza dumana katanların bu hususta hiç ses çıkarmamaları da ikiyüzlülük örneğidir. Sesinizi çıkarsanıza? Neden çıkamıyorsunuz? Hayvanlara acımanın ideolojik boyutu olamaz. Bize haber geldi, İçişleri Bakanım beni aradı, İBB Başkanı da yanındaydı. Dedim ki; ne gerekirse yapalım. Burada elektrik araçlar kullanabilir miyiz dediler, hayırlı olsun kullanın dedik. İstanbul'un atlarına dahi sahip çıkıp hesabını veremeyenlerin diğer konularda neler yaptığını düşünmek istemiyoruz” demişti.

Erdoğan’ın bu açıklamasına karşılık Ekrem İmamoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi işaret ederek şunları söyledi:

“1179 atı teslim aldık. 860'ını sahiplendirdik. Kime? Tarım Bakanlığı'nın da iş birliğiyle beraber bize başvuran kurum ve kuruluşlara sahiplendirdik. Bu atları satın alan biz Tarım bakanlığı ile iş birliği yaptık, sonra bütün nakliyesini her şeyini biz üstlendik. Bu götürüp teslim ettiğimiz atların hepsine çip takıldı. Biz takmadık bakanlık taktı. Çip bizim tarafımızdan değil, Tarım Bakanlığı tarafından takip ediliyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız soruyor nerede o atlar diye. Sayın Pakdemirli bir açıklama yapsana. Kayıp at varsa bunu bulacak olan Tarım Bakanlığı. Dörtyol'da bir olay ortaya çıktı. Bunlar çipliydi. Takibi onlar yapacak biz değil. Tarım Bakanlığı'na ait sorumluluk nerede, hangi ilçeye erilmişse o ilçenin tarım müdürlüğünde. Dönüp dönüp 'Ekrem İmamoğlu atlar nerede?' Allah'tan korkun.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver