Zanka

Çin Ankara Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Cheng, “Çin'den Türkiye'ye toplamda 27 milyon doz aşı geldi” dedi ve bu rakamın Çin'in yabancı ülkelere verdiği en yüksek miktar olduğunu belirtti…

CNN Türk’e konuşan Çin Ankara Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Cheng, Türkiye’ye gönderilen Sinovac aşısı hakkında önemli bir bilgi verdi.

Sinovac aşısının yeni partisi bugün Türkiye’ye ulaşmıştı. Ancak Sağlık Bakanlığı kaç doz aşı geldiğini açıklamamıştı. Bu sorunun yanıtı merak konusu olurken, ülkemize gelen toplam aşı miktarı belli oldu. Cheng’in açıklamasına göre Türkiye’ye şu ana kadar 27 milyon doz aşı geldi.

Cheng, şu ifadeleri kullandı:

“Geçen sene Aralık'tan ayından beri Çin aşısı Türkiye'ye gelmeye başlamıştı. Şu anda bir rakam vermek istiyorum, şu an itibariyle bugüne kadar Türkiye'ye 27 milyon doz Sinovac aşısı gelmiştir. Bu rakam şu anda Çin'in yabancı ülkelere verdiği en yüksek miktardır. Çin şu ana kadar en çok Türkiye'ye aşı vermiştir.”

KAÇ KİŞİYE AŞI YAPILDI?

Türkiye’de şu an Sinovac ve BioNTech aşıları uygulanıyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre toplamda 25 milyon 358 binden fazla kişiye aşı yapıldı. Bu rakamın 14 milyon 714 binden fazlası birinci doz olanlar, 10 milyon 644 binden fazlası ise ikinci doz olanlar olarak kaydedildi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver