Zanka

5 gündür İsrail’in saldırısı altındaki Gazze’de bilanço ağırlaşıyor. Savaş uçakları bu kez mülteci kampında bir evi hedef aldı. Çoğu çocuk 10 kişi daha hayatını kaybetti…

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin batı kesimindeki Şati Mülteci Kampı'nda bir eve saldırı düzenledi. Saldırıda 8'i çocuk, 2'si kadın 10 Filistinli daha can verdi. Ölen çocukların yaşlarının 5 ila 14 arasında değiştiği bildirildi. Enkaz altındakileri arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Gazze'deki Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Ebu Riş basına yaptığı açıklamada, saldırının gerçekleştiği evden şu ana kadar sağ kurtarılan tek kişinin 2 aylık bebek olduğunu söyledi. Ebu Riş, Şati Mülteci Kampı'ndaki saldırıyı "katliam" olarak nitelendirmenin bile yetersiz kalacağını dile getirdi.

Öte yandan Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Şati Mülteci Kampı'ndaki bir eve düzenlenen saldırıya karşılık olarak ve işgal altındaki Batı Şeria'da hayatını kaybeden Filistinlilerin intikamının alınması için Aşdod, Beersheba'nın roketlerle vurulduğunu duyurdu.

Böylelikle, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana 39'u çocuk, 22'si kadın 139 Filistinli hayatını kaybetti, 950 Filistinli yaralandı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver