Zanka

Nike’ın 1972’de 12 adet üretilen özel spor ayakkabısı, Amerika’da düzenlenen bir açık artırmada dudak uçuklatan fiyata alıcı buldu. Bu satışla, daha önce efsane basketçi Michael Jordan’ın ayakkabısına verilen ücret rekoru da iki katından fazla bir rakamla kırılmış oldu…

Nike'ın 1972 Olimpiyat Oyunları'na katılan sporcular için tasarladığı ve 12 adet üretilen ayakkabısı "Moon Shoe", New York'un ünlü Sotheby's Müzayede Evi'nde satışa çıktı.

"Moon Shoe", yapılan açık artırmada 437 bin 500 dolara (yaklaşık 2,5 milyon lira) satılarak rekor kırdı. Bu rakam, bir ayakkabıya ödenen en yüksek ücret olarak kayıtlara geçti.

Moon Shoe olarak bilinen ayakkabıyı Kanadalı yatırımcı ve araba koleksiyoncusu Miles Nadal satın aldı. Nadal'ın daha önce yine Sotheby's Müzayede Evi tarafından açık artırmaya çıkarılan ve nadir olarak bulunan 99 farklı çift ayakkabıya da 850 bin dolar ödedi.

ÖNCEKİ REKOR JORDAN’IN AYAKKABISIYDI

Bu rekordan önce 'bir çift ayakkabıya verilen en yüksek ücret rekoru', 1984 Olimpiyatları basketbol final karşılaşmasında NBA tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olarak kabul edilen Michael Jordan'ın giydiği Converse marka ayakkabılara verilen ücret ile kırılmıştı.

2017'de Kaliforniya'da yapılan müzayedede bu ayakkabı 190 bin 373 dolara alıcı bulmuştu.

Moon Shoe:

 

Michael Jordan'ın ayakkabısı:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1