Zanka

Yer Polonya’da bir köy… O köyde son 9 yıldır ilginç bir şekilde erkek çocuk dünyaya gelmiyor. Duruma herkes şaşırıyor, belediye başkanı da erkek çocuğu olacak ilk çifte ödül vadediyor… İşte bu sıra dışı haberin detayları…

Polonya’nın Miejsce Odranskie isimli köyü, 300 kişilik bir nüfusa sahip ancak bu küçük nüfuslu köyün büyük bir çoğunluğu kadın. Son 9 yıldır da sadece kız çocuklar dünyaya geliyor…

Kasabanın Belediye Başkanı Rajmund Frischko, durumun dikkati çekmesiyle birlikte araştırma yapmaya başladı. Frischko, ‘alışılmadık’ duruma kendince bir çözüm buldu; teşvik… Konuyla ilgili olarak da şu sözleri söyledi: “Durumun ‘alışılmadık’ olduğunu düşünüyorum ve kendi payıma düşeni yapıp ilk erkek çocuk dünyaya getiren aileye ödül vereceğim”

"BU YAPBOZU ÇÖZMEK KOLAY OLMAYACAK"

İki kız çocuğu bir baba “Sürekli kız çocuk doğuyor ve erkek çocuk sayısı az. Bu yapbozu çözmek kolay olmayacak” diye konuştu.

Varşova’da Medikal Genetik Bölüm Başkanı Rafal Ploski konuyla ilgilenmeye başladı. Ploski, “Kasabanın tarihine bakmalı ve doğum sertifikaları incelenmeli. Sonra da kızların ebeveynlerinin birbiriyle bağlantılı olup olmadığına bakılır. Bir sonraki adımda ise ebeveynler ve çocuklarla detaylı bir görüşme gerçekleştirilip çevresel durumlar incelenir” açıklamalarında bulundu.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver