Zanka

Kültürpark’ın önümüzdeki 3 ay boyunca aralarında Sıla, Sertab Erener, Candan Erçetin, Duman, Ferhan Şensoy ve Şener Şen gibi ünlü isimleri ağırlaması planlanıyordu. Ancak işler planlanan gibi gitmedi, sanatçılar ve AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında kriz çıktı. Usta tiyatrocu Ferhan Şensoy’un menajeri çarpıcı açıklamalarda bulundu…

Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda üç aylık dönem içerisinde Sıla, Duman, Sertab Erener, Erol Evgin, Ahmet Aslan – Grup Abdal, Manuş Baba, Candan Erçetin gibi isimlerin konserleriyle sahne alması planlanıyordu. Bu dönemde; usta sanatçı Ferhan Şensoy'un “Ferhangi Şeyler”, Erkan Can ve Cem Davran'ın oynadığı “Alevli Günler” ile BKM'nin oyunu “Güldür Güldür” ve “Kral Şakir” isminde bir çocuk tiyatrosunun da yer aldığı oyunlar sahnelenecekti.

AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nu Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında kapatarak tadilata alması birçok sanatçıyı mağdur eden bir krize dönüştü.

"4 BİN 700 TL YATIRDIK"

Konuyla ilgili konuşan usta tiyatrocu Ferhan Şensoy’un menajeri Mustafa Çakar, “4 ay önce Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Vakfına dilekçe ile başvurduk ve ön ödeme olarak da 4 bin 700 TL yatırdık” dedi. Şu ana kadar 2 binin üzerinde bilet satışı gerçekleştirdiklerini kaydeden Çakar, şöyle devam etti:

“Ferhan Şensoy’un 31 Temmuz'da Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda yapacağı tiyatro için ilgili kuruma dilekçe ile başvurduk kabul ettiler. Salon müsait dediler. Bir de ön ödeme yaptık. Ancak daha sonra tiyatronun tadilata gireceği ifade edildi. Yaz ayında tadilat olur mu?”

Şener Şen’in de Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alacağını belirten Çakar; “Sözleşmesini de imzalamış, salonun tüm parasını da ödemiş. Onu da arayıp ‘Salonda tadilat var iptal ediyoruz’ demişler. Şimdi sözleşmesi yapılıp da para gönderenler var. Bir de salon müsait denilerek para gönderenler var” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE “KİMSEYLE ANLAŞMA YAPMADIK” DEDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nun önceden planlanmış bakım, onarım takvimi sebebiyle Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında herhangi bir grup ya da sanatçıyla anlaşma imzalanmadığını ve ön kayıt alınmadığını iddia etti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1