Zanka

Mustafa Cengiz, Fatih Terim için "Ben başkan olduğum sürece kendisiyle çalışmam" demişti. Galatasaray Başkan Adayı Burak Elmas, rest çekti; "Seçildiğimiz takdirde ilk iş olarak yapılan mukaveleyi iptal edeceğimizi beyan ederim"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, yaptığı basın açıklamasında Fatih Terim’le ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu:

“Yazıyorlar sosyal medyada Fatih Terim büyüktür Galatasaray. Fatih Terim büyüktür yönetim. Sen başkana, genel kurula hakaret ediyorsun. Başkanlığa hakaret ediyorsun. Sen ancak bizi genel kurula havale edebilirsin. Onursal başkan olarak konuşuyor. Gelecek olan yönetimlere de 'Dikkat edin, parayla, plan projeyle gelin' diyor. Sadece bana ayar çekmiyor onursal başkanımız. Gelecek olan adaylara da imkanınız varsa gelin diye ayar çekiyor. O 4 adayın yerinde olsam 'Sen kimsin ki bize ayar veriyorsun' derdim. Tam tersine 4 aday da 'Tüm yetkiler Terim'e' diye kampanya başlattılar. Bize de yazı yazdılar bütün yetkilerim Fatih Terim'e bırakın diye. Tamam yetkileri Terim'e bıraktık. Alacak mı kefaletleri üzerine? Gelecek olan yönetim kefalete girmesin diye çalışıyoruz. Siz Fatih'e yetki mi vermek istiyorsunuz yoksa bu kefaletlere mi girmek istiyorsunuz? Aday arkadaşlar Fatih Terim'in yanında olduklarını söyledi. Ben yanında değilim. Arkadaşlarım da değil. Fatih Terim'in kulübümüzde büyük bir karizması var. Büyük başarıları kazandı ama yalnız değildi. Ben başkan olduğum sürece kendisiyle çalışmam. Bir şartım var. Çıkıp özür dilerse kendisiyle çalışmayı düşünebilirim.”

“SEÇİLİRSEK İPTAL EDECEĞİZ”

Galatasaray Başkan Adayı Burak Elmas, Başkan Cengiz’e yanıt olarak bir paylaşımda bulundu. Elmas, şu ifadeleri kullandı:

“Az önce Sn. Mustafa Cengiz, 1 Haziran 2021 itibarı ile Sn. Fatih Terim ile çalışmayacağını, ancak yeni yönetim seçilene kadar kendisinin ve yönetim kurulunun göreve devam edeceğini açıkladı.

1 Haziran’dan itibaren, yeni yönetim seçilene kadar kulüp ve bağlı ortaklıklarında geçici göreve yasal olarak devam edecek olan başkan ve yönetim kurulunun yeni bir teknik direktör ile anlaşması halinde, kim olursa olsun, seçildiğimiz takdirde ilk iş olarak yapılan mukaveleyi iptal edeceğimizi beyan ederim.

Daha önceki yazılı olarak iletmiş olduğumuz tavsiyemizi yineliyorum. Yeni yönetim seçilene kadar sezon planlaması çalışmaları, mevcut hocamız ve divan kurulu üyemiz Sn. Fatih Terim önderliğinde yapılmalıdır.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver