Zanka

Batı Nil Virüsü teşhisiyle hastanede yatmakta olan bir vatandaş hayatını kaybetti.

KKTC Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada Lefkoşa Devlet Hastanesi Genel Yoğun Bakım Servisi’nde Batı Nil virüsü teşhisi ile yatmakta olan Hilmi Elibol’un bugün kardiak ve solunum arresti gerçekleşerek hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bakanlık açıklamasında, "Dün itibariyle 7 kişi daha kontrol amaçlı hastanemizde tutulmaktadır. Hastaların kan ve BOS örnekleri Türkiye'ye gönderilmiştir. Sonuçlar yine kamuoyuyla paylaşılacaktır. Ülkemizde hastalığın kontrolüne yönelik olarak bakanlığımız tarafından yerel yönetimler ve ilgili kurumlarla işbirliği içinde tüm gerekli koruma tedbirleri alınmıştır" denildi.

BATI NİL VİRÜSÜ NEDİR?

İlk kez 1937 yılında Uganda'da tanımlanan Batı Nil Virüsü, yıllar içinde dünya geneline yayılmaya devam eden bir arbovirüs enfeksiyonudur. Çoğunlukla Culex türü sivrisineklerin ısırması ile bulaşan hastalık, sıklıkla Haziran ve Eylül ayları arasında yayılır. Hastalığın dünya genelinde hızla yayılmasının sebebi, virüsü taşıyan sivrisineklerin farklı kanatlı hayvan türlerini de sokarak enfekte etmesidir. Uzun mesafeler boyunca uçan enfekte olmuş pek çok kuş türü, hastalığın kıtalar arasında yayılmasında etkin rol oynar. Afrika ve Asya Kıtalarında sıklıkla karşılaşılan Batı Nil Virüsü, son yıllarda Avrupa ve Amerika kıtalarında da görülmeye başlamıştır.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1