Zanka

İpek Er'e cinsel saldırıda bulunduğu ve intiharına sebep olduğu ileri sürülen Musa Orhan hakkında yaptığı paylaşım nedeniyle, ünlü oyuncu Ezgi Mola hakkında dava açılmıştı. Sosyal medyada Ezgi Mola'ya destek mesajları yağdı, teşekkür geldi...

Batman'ın Beşiri ilçesinde tabancayla intihara kalkışan ve 34 gün sonra 18 Ağustos 2020'de hastanede hayatını kaybeden İpek Er, bıraktığı mektupta, Siirt'te görevli jandarma Musa Orhan'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasını yazdı. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, Siirt 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Orhan hakkında, 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz sanık Orhan'ın yargılanması sürerken, olayın ardından sosyal medyadan tepki yağdı.

Oyuncu Ezgi Mola da 20 Ağustos 2020'de sosyal medya hesabından "Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica, umut her şeyi elimizden aldınız ya!! Ne diyim! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!!! #MusaOrhanTutuklansin" paylaşımında bulundu.

Musa Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Ezgi Mola'nın paylaşımı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Mola hakkında 'sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' ve 'hakaret' suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi. İddianame, Ankara 31'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, Mola hakkında dava açıldı.

EZGİ MOLA’YA DESTEK YAĞDI

Hakkında açılan davanın ardından hem sanat dünyasından hem de kamuoyundan Ezgi Mola’ya destek çığ gibi büyüdü. Sosyal medya platformu Twitter’da ‘#YalnızDeğilsinEzgiMola’ ve ‘#EzgiMolaYalnızDeğildir’ etiketlerinden yüz binlerce paylaşım yapıldı. Etiketler Türkiye gündeminin üst sıralarına çıktı.

İLK AÇIKLAMA: HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Açılan dava ve destek mesajlarının ardından başarılı oyuncudan ilk paylaşım geldi. Ezgi Mola, Twitter’dan kendisine destek verenlere şu sözlerle teşekkür etti:

“Yalnız olmadığımı böylesine hissetmek çok güzel canlar. Hepinize çok teşekkür ederim, sizleri çok seviyorum ve biliyorum ki bizleri sevgi kurtaracak”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver