Zanka

Pandemi sürecinde eğlence sektörünün durması nedeniyle müzisyenler işsiz kaldı. Normalleşmeye geçildi ancak mekanlar yine açılmadı. Redd grubunun solisti Doğan Duru, iki gitarını satıp kirasını ödediğini duyurdu ve “Bizim işimiz sahnede olmak. Başka bir çözüm yok. Amacımız destek yaratmak değil sahneye çıkmak için şartları zorlamak olmalı” dedi…

Korona virüs tedbirleri kapsamında kapatılan eğlence mekanları, bir daha açılamadı. İşsiz kalan müzisyenler ve sahne emekçileri, yeterli destek görememeleri nedeniyle aylardır geçim sıkıntısı çekiyor. Bu süreçte onlarca müzisyen intihar etti, birçoğu alın teriyle aldığı enstrümanını satmak durumunda kaldı.

Redd grubunun solisti Doğan Duru da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla iki gitarını satıp, kirasını ödediğini duyurdu.

Sahnelerine kavuşmak istediğini dile getiren Duru, şu ifadeleri kullandı:

* İki gitarımı sattım, kiramı ödedim. Müzisyenlere yardım, destek için enstrümanları satma konusunu üzüntüyle karşılıyorum. Destek, yardım vs gibi şeyler yerine sesimizi yükseltmeli sahnelerimize kavuşmalıyız. Bu konuyu normalleştirmeyelim, İsyan etme noktasındayız, edelim!

* Kimsenin kahramanlığının yeterli olmayacağı bir konu bu. Sahte kahramanların pelerinine vantilatör tutmayın. Bizim işimiz sahnede olmak. Başka bir çözüm yok. Amacımız destek yaratmak değil sahneye çıkmak için şartları zorlamak olmalı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver