Zanka

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisinden önceki AKP döneminde şirketlerin Sayıştay tarafından denetlenmediğini anlatan İmamoğlu, “Bizi rahatsız eden veriler de elimizde var” dedi ve şeffaflık vurgusu yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Deutsche Welle Türkçe’ye konuştu.

Belediye başkanlığını kazanmasının ardından nasıl bir tabloyla karşılaştığı sorulan İmamoğlu, uzun süredir toplumun ve gerekli kurumlarında irdeleyemediği bir belediye olduğunu söyleyerek şunları söyledi:

“Şirketler tarafından yönetilen bütçe, toplam bütçenin yaklaşık üçte ikisi. Böyle bir ortamda şirketlerin Sayıştay tarafından denetlenmediği yerde ister istemez şüpheleriniz çok daha yoğun olabiliyor. Bizi rahatsız eden veriler de elimizde var. Bu yönüyle şeffaflığı ele alan bir belediye yönetimini devreye sokacağımız için ne yazık ki tespitlerimizin daha da büyüyeceğiniz görüyoruz. Mali yönden de iyi yönetilmeyen bir belediye olduğunu gözlemledik. Özellikle son 4 yılı gelir-gider dengesinin çok bozulduğu bir 4 yıl söz konusu. Bugün gelinen nokta Büyükşehir Belediyesi için çok sağlıklı bir nokta değil. Ama İstanbul kaynakları güçlü, fırsatları çok olan bir şehir. İstanbul’da mali disiplin açısından büyük başarılar elde edeceğimizi, tasarrufla, israfı yok ederek ciddi kazanımlarla İstanbul’un geleceğine muazzam bir tablo ortaya koyacağımızı şimdiden görebiliyorum. Bu bizim hem yatırım gücünü destekleyecek hem de ihtiyaç durumunda borçlanma noktasında belki de Türkiye’nin en ucuz borçlanan kamu kurumlarından biri hatta birincisi olmayı hedefleyeceğimizi ön görüyorum. Ama hepsi için biraz zaman. Ayrıca ben felaket tanımı yapmayı sevmem. Sıkıntıları bol bir İstanbul hatta Türkiye’ye ekonomik olarak baktığınızda çok olan bir ülke. Ama hem Türkiye hem İstanbul gerçekten fırsatları olan bir pozisyonda. Biz gereğini yaptığımızda çağdaş bir yönetim var ettiğimizde hedeflerimize ulaşacağımızı görüyorum.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver