Zanka

Danimarka - Finlandiya maçında bir anda yere yığılan Christian Eriksen, herkesi korkuttu. Kjaer'den gelen ilk müdahalenin ardından sağlık ekipleri yetişti, futbolcuların müdahale sırasında görüntü alınmasını engellemek için duvar örmesi büyük takdir topladı. Peki Christian Eriksen'in sağlık durumu nasıl? İşte son gelişmeler...

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası B Grubu ilk maçında Danimarka ile Finlandiya karşı karşıya geldi. Mücadelenin 43'üncü dakikasında Danimarka'nın kullanacağı taç atışında topu almak için hareketlenen Christian Eriksen, taç çizgisinin yanında bir anda yere yığıldı.

Mücadelenin hakemi oyunu durdurarak futbolcunun yanına koştu ve sağlık ekiplerini sahaya davet etti.

İLK MÜDAHALE KJAER'DEN

Eriksen'in yerde kalmasının ardından Danimarka'nın stoperi Simon Kjaer, ilk müdahaleyi yapan isim oldu.

Olay boyunca büyük soğuk kanlılıkla hareket eden Simon Kjaer, oyuncunun dilinin boğazına kaçmasını önledi.

TAKIM ARKADAŞLARI ETRAFINI SARDI

Eriksen'in yanına gelen sağlık ekibi, oyuncuya kalp masajı yapmaya başladı. Bu esnada takım arkadaşları, kameraların o anları görüntülemesini engellemek için arkadaşlarının etrafında bir çember oluşturdu.

Gözü yaşlı futbolcuların bu düşünceli tavrı, gönüllerde taht kurdu.

EŞİNE DE DESTEK VERDİ

Takım arkadaşlarının Eriksen'in etrafında çember oluşturmasını koordine eden Kjaer, Eriksen’in eşini de saha kenarında teselli eden kişi oldu.

SAĞLIK DURUMU NASIL?

Bilincinin açılmasıyla birlikte hızlıca hastaneye kaldırılan Eriksen'in sağlık durumu hakkında ilk bilgilendirme UEFA'dan geldi.

Oyuncunun bilincinin açık ve durumunun stabil olduğu bildirilmesiyle, herkes rahat bir nefes aldı.

Danimarka Futbol Federasyonu yetkilisi Peter Moller de bir açıklama yaptı. Moller, “Eriksen, hastanedeki yatağından takım arkadaşlarıyla konuştu, durumu iyi” müjdesini verdi.

Gece yarısında oyuncu hakkında açıklama yapan Inter CEO'su Giuseppe Marotta, "Christian Eriksen az önce Inter'in WhatsApp grubuna mesaj gönderdi. Sağlık durumu konusunda iyimseriz. Danimarka'nın sağlık ekibi, bize durumun kontrol altında olduğunu söyledi." ifadelerini kullandı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver