Zanka

Videolarında ve sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarındaki iddialarıyla Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen Sedat Peker, son 24 saat içerisinde sessizliğe bürünmüş durumdaydı. Peker’in yakalandığına yönelik iddialar sosyal medyada hızla yayıldı. Peker'in basın danışmanı Emre Olur ile görüşen gazetecilerden tek tek haberler geldi. Saatler sonra ise Sedat Peker, ailesinin yanına döndü ve neler yaşandığını anlattı...

Organize suç örgütü liderliğinden daha önce hüküm giyen Sedat Peker, son haftalarda ortaya attığı büyük iddialarla Türkiye’nin en çok konuştuğu isim haline gelmiş durumda.

Her hafta düzenli olarak video yayınlayan Sedat Peker, bu hafta ise video yayınlamadı. Peker, bu durumun sebebini sosyal medyadan dün “40 yaşından genç kardeşlerim(40 yaşından büyükler misafir)Güvenli bir ortam henüz oluşturamadım.Bu yüzden videoyu yayınlayamayacağım.Ancak hemen bozulmayın.Aperitiften daha güçlü ara sıcaklar mutlaka yayınlayıp bunları deli edeceğim(yayın instagram / twitter hesaplarımdan olacak)” sözleriyle açıklamıştı.

Peker’den bugün beklenen sosyal medya paylaşımları gelmediği gibi, hiçbir paylaşım da gelmedi. Herkes neden sessiz olduğunu merak etti.

Sosyal medya çok geçmeden Sedat Peker’in yakalandığı iddialarıyla çalkalanmaya başladı. Twitter’da “Amygdala Society” adlı hesaptan yapılan bir paylaşım hızla yayıldı. O paylaşımda bir harita vardı ve “Sedat Peker bugün 06.50’de MİT operasyonu ile yakalandı. Katar’dan geçiş yalan denizaltı SAT timleri Al Mirfa bölgesinde kaldığı evden Peker’i aldı. BAE istihbaratı çatışmaya girmeden çekildi, adamları da direnmedi. Resmi açıklama gece yarısı yapılacak” dendi. İddia sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi.

Halk TV’de Hafta Sonu Ana Haber bültenini sunan Özlem Gürses ise, haber merkezlerinin Sedat Peker’in avukatlarına ulaştığını ve Peker’in bulunduğu yerde olduğunu, operasyonla ilgili bir gelişme olmadığını aktardı.

BARIŞ PEHLİVAN, EMRE OLUR'LA GÖRÜŞTÜ

Halk TV’de yayınlanan Açıkça programına konuk olan Gazeteci Barış Pehlivan da edindiği bilgileri şöyle anlattı:

* Ben de kaynaklarıma soruyorum bu bilgi doğru mu değil mi diye, sonuçta uluslararası bir operasyon gerekiyor. Benim edindiğim ilk bilgi Türk güvenliğinin peşinde olduğuna ve yakalanmasına ramak kaldığına dairdi.

* Daha sonrasında Sedat Peker’e yakın olduğu bilinen bazı isimler var, örnek veriyorum Emre Olur. Emre Olur’un özelliği ne? Sedat Peker’le ilişkisini hiç saklamayan hatta kendisini basın danışmanı gibi lanse eden, Sedat Peker’in anlattıklarının perde arkasına dair birçok video paylaşan, en son Süleyman Özışık’ın Peker’le ilişkisine dair videolar paylaşan bir isim. Emre Olur’a ulaştım.

* Ulaştığımda bana şöyle bir iddiada bulundu, altını özellikle çiziyorum hepsi birer iddia doğruluğu teyit edilmemiş, ilk iddiası şuydu; “Ben geceden beri iletişim halinde değilim, ulaşmaya çalışıyorum”

* Sonraki görüşmede ise şöyle bir bilgi verdi; “Ben nerede olduğuna dair bilgi sahibi oldum, Dubaili yetkililer tarafından kendisi konutundan alınmış durumda, bir görüşme gerçekleştiriliyor, hala o görüşmede, konuttakiler de tam olarak nerede olduğunu bilmiyor, yanında telefonu yok, telefonu olmadığı için bir tweet ya da paylaşımda da bulunamıyor”

* Gözaltı olmadığı iddiasında, bir davet olduğunu söylüyor, bana kalırsa bu bir gözaltıdır.

ALİŞER DELEK: EMRE OLUR, GÖZALTINA ALINMASI YA DA ÖLDÜRÜLMESİ DAHİL ENDİŞELİ OLDUKLARINI SÖYLEDİ

Sedat Peker’in durumuna ilişkin yeni iddialar gelmeye devam ediyor. Gazeteci Alişer Delek de sosyal medya hesabından Emre Olur ile görüştüğünü yazdı.

Delek, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

* Sedat Peker'in "basın danışmanı" Emre Olur ile az önce görüştüm. Peker'in, Dubai'de kaldığı konuta BAE polisleri TSİ 12'de geliyor. Kendisini bir yere davet ediyorlar.

* Peker'in tek gelmesini ve üzerine bir elektronik cihaz almamasını istiyorlar. Sedat Peker bu "daveti" kabul ediyor. Telefonla görüştüğümüz sırada konuttan Emre Olur'a bir telefon geldi…

* TSİ 22:16'da gelen bu görüşme sayesinde Sedat Peker'in hala konuta dönmediği bilgisini aldık. Nerede olduğu ve ne zaman döneceği ailesi tarafından bilinmiyor...

* Emre Olur, Sedat Peker'in gözaltına alınması ya da öldürülmesi dahil endişeli olduklarını söyledi. Böyle bir durumda yayınlanmak üzere bir belge ya da kayıt bıraktı mı diye sordum...

* "Gereken her şeyi gereken herkes öğrenir" yanıtını aldım. Emre Olur, Peker hakkında Türkiye tarafından 10 kez Interpol başvurusu yapıldığını ve bu başvuruların "Peker'in açıklamaları siyasi" olduğu gerekçesiyle reddedildiğini de iddia etti.

EMRE OLUR’DAN İLK PAYLAŞIM

Gazetecilere yaptığı açıklamalarla konuşulan Emre Olur, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Olur’un paylaşımı şöyle:

“Sn. Sedat Peker sağlıklı bir şekilde yaşadığı konutuna dönebilirse hepimiz sağlıklı ve net bilgiyi kendisinden alacağız. Elimizden gelen tek şey dua ederek süreci takip etmek. Unutmayın arkadaşlar; Yüce ALLAH’ın tuttuğunu kimse azad edemez!”

NAZİF KARAMAN: TÜRKİYE OPERASYON DÜZENLEMEDİ

Sabah Gazetesi Haber Müdürü Nazif Karaman ve Akşam Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz, A Haber kanalında açıklamalarda bulundu.

Resmi kaynaklarla görüştüğünü söyleyen Nazif Karaman, kaynaklarının Türkiye Cumhuriyeti'nin herhangi bir operasyon düzenlemediğini ifade ettiklerini dile getirdi.

Konuya ilişkin konuşan Kurtuluş Tayiz ise “Türkiye gitti, aldı ve Sedat Peker'i getiriyor gibi bir durum söz konusu değil bu doğrulanmadı.” ifadelerini kullandı.

SEDAT PEKER’DEN SAATLER SONRA İLK AÇIKLAMA

* 1-Kıymetli dostlarım, öğle saatlerinden itibaren kaldığım mekandan yetkililerle beraber ayrıldım. Şu an kaldığım mekana, ailemin yanına geri geldim. Hakkımdaki iddiaların yoğunluğu nedeniyle karşılıklı sohbette bulunduk.

* 2-Şahsım hakkında herhangi bir Interpol kararı olmadığı için, tüm herkes gibi ülkelerinde misafir olarak bulunduğumu söylediler. Hakkımda birçok suikast ihbarı olduğunu bana ilettiler, hepimizin bildiği gibi.

* 3-Ülkeden ayrılmamda veya ülkede kalmamda herhangi bir sorunun olmadığını da bana ilettiler. Aydınlık Gazetesi’nde yazan SAT timlerinin ve MİT timlerinin yaptığı operasyonla yakalandığım asla doğru değildir.

* 4-Zaten ben uluslararası hukuka göre aranan bir kişi değilim. Bu sebeple yüce devletimizin bana resmi bir operasyon düzenleyebilmesi de mümkün değildir. Her normal insana davrandıkları gibi bana da kibar bir şekilde davrandılar.

* 5-süslü sülü, benim ahiretliğim, derin mehmet, pelikancılar, ve diğer zevatın tamamı; bizde söz namus. Eğer ölmez sağ kalırsak, bu hikayeyi tamamlamaktan geri durmayacağız.

* 6-Tabi ki bu süre zarfında gereği eğer yapılmazsa, yapmayanlarla ilgili söyleyecek sözlerimiz de elbet olacaktır. Beni sevdiği için dua edenlere, beni sevmediğinden dolayı sadece çocuklarıma ve aileme iyi dilek dileyenlere tüm kalbimle teşekkür ederim. BİR UMUTTUR YAŞAMAK

OĞLUNDAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Sedat Peker’le ilgili iddiaların yanı sıra oğlu Celalhan Peker ile ilgili de çeşitli iddialar sosyal medyada dolaşıyordu. Sessiz kalması da bu iddiaların yayılmasına neden olmuştu.

Sedat Peker’in ardından oğlundan da sosyal medya paylaşımı geldi. Celalhan Peker, sosyal medyadan şu sözleri paylaştı:

“Babamla alakalı #yakalanmis tarzı yalan yanlış haberler yapılmış. Bu haberler doğru değildir. Bugün bazı sebeplerden ötürü telefonum yanımda değildi ve sosyal medyaya giremedim. Çok şükür babam iyi, kendisiyle görüştük.Bizi düşünen,arayan,merak eden herkese çok teşekkür ediyorum”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
671231030123