Zanka

Ankaragücü’nde uzun zamandır beklenen genel kurul bugün gerçekleşti. Genel kurulun öncesinde olaylar çıktı, polis biber gazıyla müdahale etti. Ağcabağ salona alınmadı, Yiğiner başkan oldu… İşte kongrede yaşananlar…

Ankaragücü Kulübü'nün bugün gerçekleştirilen olağanüstü seçimli genel kurulu öncesinde tansiyon yükseldi.

Saat 14.00'te başlayan kongre öncesinde mevcut başkan Mehmet Yiğiner'e karşı olan taraftar grubunun kongre salonuna alınmaması sonrası gerginlik yaşandı. Gerginliğin büyümesiyle çıkan olaylara polis biber gazıyla müdahale ederken, taraftarlar alandan uzaklaştırıldı. Bu arada salon dışında da yaşanan arbede sırasında bazı araçların camlarının kırıldığı görüldü. Öte yandan başkan adayı Murat Ağcabağ ve Ağcabağ’ı destekleyen grup, çıkan olaylar sonrasında salona alınmadı.

AĞCABAĞ SEÇİMİ PROTESTO ETTİ

MKE Ankaragücü Kulübü'nde başkanlığa adaylığını açıklayan Murat Ağcabağ, yönetim kurulu listesindeki isimlerin Ankaragücü üyeliğinden atılmasından dolayı seçimi protesto etti. Yaşanan olayların ardından hem taraftara yapılanlar hem de yönetim kurulu listesindeki arkadaşlarının salona alınmamasını protesto eden Ağcabay, polis bariyerinin arkasından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Murat Ağcabağ, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Başkan adaylığımızı açıkladığımız ilk günden bugüne yönetim kuruluna aldığımız arkadaşlarımızın delege olamamaları, olanların ise üyelikten çıkartılmaları başta olmak üzere mevcut başkan tarafından pek çok engellemeye maruz kaldık. Bugün toplanan Ankaragücü olağanüstü genel kurulunda adil olmayan durumlarla karşı karşıya kaldık. Tüm çabalarımıza rağmen mevcut delege sistemini açıp seçime girmemiz mümkün olmadı. Kendisini kulübün sahibi sanan bu şahsiyet Türk futbolunun en değerli camiasını göz göre göre uçuruma sürüklemektedir. Net olarak ifade etmek isterim ki yönetimimizde bulunan Ankara'nın saygın itibarlı ve güçlü 39 iş insanının Ankaragücü'ne hizmet ettirilmesi ayak oyunlarıyla engellenmiştir. Ankaragücü'nün kazanmasını isteyen bizlerle kendi isminin kazanmasını isteyenlerin karşı karşıya geldiği seçim sürecince ortaya koyduğumuz dürüst ilkeli ve vizyoner bakış açısını bundan sonra da sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Öncelikle büyük Ankaragücü taraftarımıza, iş dünyasına sivil toplum kuruluşlarına ve devlet büyüklerimize buradan şükranlarımızı sunuyoruz. Tüm yönetimdeki arkadaşlarımla daha güçlü Ankaragücü için bugünü milat kabul edip daha hırslı bir şekilde çalışmaya devam edeceğimizi belirterek, tüm spor kamuoyuna saygılarımı iletiyorum."

YİĞİNER YENİDEN BAŞKAN

Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen seçimlere 907 delegenin 660'ı katıldı. Mehmet Yiğiner kullanılan 498 oyun tamamını alarak kulübün yeni dönemdeki başkanı oldu.

Seçimin sonuçlanmasının ardından konuşan başkan Mehmet Yiğiner, sağlıklı ve güzel bir genel kurul geçirdiklerini belirterek, "Hep birlikte ve beraber olmalıyız. Çünkü biz böyle güçlüyüz." dedi.

YÖNETİM KURULUNDA KİMLER VAR?

Mehmet Yiğiner başkanlığındaki yönetim, denetim ve disiplin kurulunda şu isimler yer aldı:

Yönetim kurulu: Metin Akyüz, Levent Yılmaz, Hasan Bilgili, Ertan Şahin, Muhammer Kılıç, İrfan Çinkaya, Tuncay Doğan, Yaşar Öztürk, Merden Kale, Ali Hacıfazlıoğlu, Atilla Süslü, Ali Güven, Faruk Öndaş, Şükrü Orhan, Mustafa Baki Ayan, Yakup Karadeniz.

Denetim kurulu: İbrahim Erdinç Ünal, İbrahim Gökdemir, Ziyarettin Üçpınar.

Disiplin kurulu: Hilmi Yaman, Hayri Çağatay Cengiz, Naim Öztürk, Ömer Yılmaz, Haldun Sarı.

Bu içeriğe emoji ile tepki ver