Zanka

Sedat Peker’in Veyis Ateş ve Sezgin Baran Korkmaz bağlantısı ile ilgili iddialarının ardından, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ateş hakkında soruşturma başlattı. Ateş’in, mesleğin itibarını sarsacak oluşumlar içinde bulunduğuna yönelik şikayetler nedeniyle savunması istendi…

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, 10 Haziran 2021 tarihinde yaptığı toplantıda Veyis Ateş’le ilgili yapılan siyaset-mafya ilişkileri içinde adının geçtiğine ve mesleğin itibarını sarsacak oluşumlar içinde bulunduğuna yönelik şikayetleri de değerlendirdi.

Toplantıda Veyis Ateş’in hakkında TGC Tüzüğü ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne aykırı davrandığı gerekçesiyle disiplin soruşturması açılmasına oy birliği ile karar verildi.

Kararda şu görüşler yer aldı:

“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 4315 sicil numaralı üyesi Veyis Ateş’in ülke gündemine oturan siyaset -mafya ilişkileri içinde adının geçmesinden ötürü, Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne aykırı davrandığına, mesleğin itibarını sarsacak oluşumlar içinde bulunduğuna dair çok sayıda şikayet olmuştur. Tüzüğümüzün 11. maddesinde ifadesini bulan ‘Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin amacıyla ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nde belirtilen ilkelerle, bu bildirgede yer alan ‘Gazetecinin doğru davranış kuralları, hak ve sorumluluklarıyla bağdaşmayan tutum ve davranış içinde olmak’, ‘Gazeteci, çıkar ve nüfuz sağlayacak habercilikten kaçınmalıdır. Mesleğini gölgeleyecek, itibarını sarsacak türden oluşumlar içerisinde yer almamalıdır’ hükümleri dikkate alınarak Veyis Ateş hakkında disiplin soruşturması açılmasına oybirliği ile karar verilmiştir.” 

SAVUNMASI ALINDIKTAN SONRA KARAR VERİLECEK

TGC Tüzüğü gereği Veyis Ateş’in 10 gün içinde yazılı savunmasını göndermesi gerekiyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Veyis Ateş’in savunmasını aldıktan sonra üyelikten çıkarılıp çıkarılmayacağını karara bağlayacak.

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker 9. videosunda yine çarpıcı iddialarda bulunmuştu. Peker’in iddiaları arasında en çok konuşulanların başında Veyis Ateş ve Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili olanlar geldi.

O iddialar şöyleydi:

* Bodrum’da Paramount Hotel var. Sahibi kim? Sezgin Baran Korkmaz. Bu arkadaş Türkiye’de aranıyor, Amerika’da da. Türkiye ayrı arıyor, Amerika ayrı arıyor. Sezgin Baran Korkmaz’ın otelinde kimler var? Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, hani İçişleri Bakanlığı’nın koyduğu yasakları kaldıran var ya o. Bu ağabey, sıfır X5’le görevine gidip geliyor, devlet bunlara Opel ya da Passat veriyor, bu kaç milyonluk arabayla işe gidiyor. Artık sınırları aşmışlar, güç zehirlenmesi böyle bir şey. Her şey onlarda, yapılanmayı biliyor, Tayyip Ağabey niye alamıyor bunu? Onu da anlatacağım.

* Bunun eski korumasıydı, onu Koruma Daire Başkanı yaptılar. Kim? Ekrem Güler. Kim? O Silivri’deki genç emniyet müdürünü intihar etmesine vesile olan canavar, hain. Bunalıma soktu baskı yaptı, en son kafasına sıktı.

* Veysi Ateş tatil ekibinde. Bunlar tatili de beraber yapıyorlar, kesmeyi de beraber yapıyorlar. Resul olaya sonradan dahil olacak bunlar şimdi tatil ekibi.

* Şimdi bunlar, bir de Muğla Emniyet Müdürü, Marina Yalıkavak vardı ya el konulan aynı yer. Dikkat edin hep el koyma operasyonları Muğla’da oluyor, şimdi de otele el koyuyorlar.

* Sezgin Baran Korkmaz, onları kurtaracak bir şey sakın inan patlatırım rezil olursun.

* Siz aranan adamın otelinde ne işiniz var? Hani faturalarınız? Suit odalarda kalıyorsunuz, hani fatura?

Olay yaratan iddiaların ardından Veyis Ateş’in, geçen yaz sosyal medya hesabından paylaştığı Paramount Hotel’de çekilen bir fotoğrafı da çok konuşulmuştu.

Sezgin Baran Korkmaz’ın adının geçtiği iddialar sonrası Ateş, ekrana çıkmayacağını ve sonrasında ise bir açıklama yapacağını söylemişti. Ancak beklenen açıklama gelmedi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
151