Zanka

Oğuzhan Asiltürk’ün Cumhur İttifakı’na katılma ve kongre çıkışı geniş yankı bulurken, parti içerisinde bir kriz işareti de verdi. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, soruya “Ben parti meselelerimizi kamuoyunda tartışmaya hiçbir zaman girmedim. Bundan sonra da girmemekte kararlıyım” diye yanıt ve “Kendisiyle de görüşeceğiz” diye ekledi…

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, sosyal medya hesabı üzerinden, manifesto gibi bir açıklama yaparak Cumhur İttifakı’na katılmayı gündeme getirdi. Asiltürk, “Güçlü bir Saadet Partisi teşkilâtı oluşturmak ve gençleri, Millî Görüşe kazandırmak için, benim gözetimimde, geniş istişarelerle bir liste hazırlanacak ve kongre başkanlığına sunulacak. İnşaallah, önümüzdeki kongrede alacağımız kararlarla, Saadet Partimiz, kuruluşundaki değerleri savunur hâle gelir” ifadelerini kullandı. Asiltürk bu sözlerle yeni yönetim hedefini de ortaya koymuş oldu.

Haftalık basın toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, konuya ilişkin A haber muhabirinin sorusuna şöyle yanıt verdi:

* A Haber’den soru almak da güzel şimdiye kadar pek rastlamadık, bundan sonra bekleriz.

* Şunu hemen ifade edeyim, ben parti meselelerimizi kamuoyunda tartışmaya hiçbir zaman girmedim. Bundan sonra da girmemekte kararlıyım. Onun için o açıklamalar doğrudan doğruya Oğuzhan Bey’i bağlar.

* Kendisiyle de görüşeceğiz, bundan dolayı da başka bir açıklama yapmayı doğru bulmuyorum.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver