Zanka

20 kişinin istifasının perde arkasından atamalardaki işleyiş çıktı, Ertuğrul Gülsever’e eleştiriler geldi…

Memleket Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu'nun iki üyesinin de arasında bulunduğu 20 kişi partiden istifa etti.

Memleket Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Kağan Bahçekapılı, Beylikdüzü'nde düzenlenen basın toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partiye giriş süreciyle konuya başlayan Kağan Bahçekapılı, “Ben kendi adıma bu partiye ve siyasete girmeyi; çocuklarımın özgür, adil, muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir ülkede yaşamasını istediğim için ve sadece bu partiyi umut olarak gördüğüm için istemiştim. Ama görüyorum ki artık memleketim adına bir umut kalmadı” dedi.

Amaçlarının Muharrem İnce'ye ve Memleket Partisine zarar vermek olmadığını dile getiren Bahçekapılı, partide atamalardaki işleyişi eleştirerek, bir grup arkadaşlarıyla durumu Memleket Partisi İstanbul İl Başkanı Ertuğrul Gülsever'e ilettiklerini ancak bir çözüm bulunamadığını savundu.

Bahçekapılı şu ifadeleri kullandı:

“Son toplantımızda arkadaşlarımızın çoğunluğunun teveccühü ve yaptığımız demokratik seçimle Beylikdüzü İlçe Başkan adayı olarak belirlendim. Maalesef ne olduysa bundan sonra oldu. Hayatımda ilk defa bir siyasi partiye üye olarak, memleketim adına ve evlatlarımın geleceği adına bende taşın altına elimi koymak istedim. Ama gördüm ki siyaset; kişilerin kendilerine rant, koltuk, makam ve menfaat sağladığı bir yermiş. Bunların diğer partilerde olduğunu çok duymuştum ama bu hareket başka olacaktı. Umudum, inancım ve hislerim bu şekildeydi. Tamamen idealist ve vatan aşkıyla mücadele etmek istediğim partimizde de maalesef bu hesaplar birileri tarafından yapılmaktaydı. CHP de yaşanan ne varsa bu hastalıklı zihniyet maalesef bizim partimize de bu virüsü sokmuştu”

İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Gürhan Dönmez de Memleket Partisi İstanbul İl Başkanı Ertuğrul Gülsever'i eleştirdi ve partide daha il yönetimi seçilmeden 'şu oda benim denilerek örgüte çöküldüğünü' söyledi. 

Basın toplantısında Bahçekapılı ve Dönmez'in de arasında bulunduğu 20 kişi, istifasını resmen duyurdu.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1