Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Ankaragücü’nde bir süredir gündemi meşgul eden Genel Kurul nihayet sona erdi. Nihayet diyorum çünkü yaklaşık iki haftadır özellikle sosyal medya üzerinden adaylara destek veren renktaşlar birbirlerine öyle ağır ifadeler kullanıyor, öyle hakaretler havada uçuşuyordu ki bu görüntü karşısında endişelenmemek, üzülmemek elde değildi. Belki kırgınlıklar var, belki yaşanmaması gereken sahneler yaşandı ama en azından bundan sonra ortamın daha sakin olacağını düşünüyorum.

Kongre öncesi yaşanan görüntüleri kimsenin tasvip etmesi mümkün değil. Ankara Emniyetinin, kongre sürecinde Murat Ağcabağ’ı destekleyen taraftarların Salon önüne gelerek Mehmet Yiğiner’i protesto ettiği anlarda takındığı sert tavır sonrası ortaya hoş olmayan görüntüler çıktı. Sosyal medya üzerinden öyle paylaşımlar yapıldı ki, Emniyet’in aldığı tedbirler sonrası Salonda ve etrafında herhangi bir olaya izin verilmeyeceği çok belliydi. Yıllarını Ankaragücü’ne adamış isimler bu muameleyi hakketmedi. Bundan sonra benzeri görüntülerin bir daha yaşanmaması dileğiyle geçmiş olsun dileklerimi ileterek asıl konulara dönelim.

Kongrede herkes bardağın aynı yarısına bakarken ben diğer yarısına bakmak istiyorum. 907 delegenin bulunduğu kulüpte 660 delege Kongreye katıldı. Bunların 498 tanesi oy kullandı ve Mehmet Yiğiner 498 oyla Başkan seçildi. Kongreye katılan 162 delege oy kullanmayarak rengini belli etti. Yiğiner’e oy veren ve kongreye gelmeyen gerçek Ankaragücü taraftarını da düşünürsek, 300’e yakın Ankaragücü’lünün delege olduğu görülüyor. Taraftarın tamamını kucaklayan ve desteğini alan bir adayın Ankaragücü’ne Başkan olması tabi ki adaylık şartlarını karşılaması dâhilinde mümkün gözüküyor. En azından Başkan olamasa da zorlayacağı kesin.

Kongre öncesi ortalıkta dolaşan en büyük iddia Murat Ağacabağ’a yakın taraftarların delegeliğinin silindiği konusuydu. Dernekler Tüzüğünde üyeliğin nasıl silineceği açıkça yazar. Yazılı ikazlara rağmen üyelik aidatı altı ay içinde ödemeyenlerin üyelikleri silinir. Ankaragücü kulübü delegelerine aidatlarını yatırması konusunda nasıl bir işlem yaptı bilmiyorum. Eğer prosedür doğru işletilmiş ve buna rağmen ödeme yapılmadıysa delegeliklerimiz silindi demek çokta etik olmaz. Şunu diyebilirsiniz diğer delegeler paralarını ödemiş mi? Kongreye girip oy kullanmayan 162 delegenin ödediği kesin diyebiliriz ama diğer adaylar için bunu söylemek ne kadar doğru olur bilemiyorum.

Yine çok tartışılan bir konuda Murat Ağcabağ’ın ekibinde yer alan 39 kişiden 37’sinin delege olmaması sebebiyle Murat Ağcabağ’ın aday olamamasıydı. Murat Bey ayın 29’unda arkadaşlarının delege yapılması için başvuru yaptı, olumsuz gelen sonuç üzerine de Kongrede aday olamadı. Yine dernekler tüzüğüne göre Genel Kurul’un yeterli çoğunluk sağlanamaması nedeniyle ertelendiği 22 Temmuz tarihinden sonra yapılacak delegeliklerin hiçbiri oy kullanma hakkına sahip olamayacaklardı. O yüzden dün delegelikler kabul edilmiş dahi olsa bu kongrede bir geçerliliği bulunmayacaktı. Tek adaylı bir kongrenin içimize sindiğini söylersek yanlış olur. Murat Bey ve arkadaşlarına gerçekten teşekkür ediyorum. Güzel bir seçim süreci geçirdiler ama hep eksik parça olarak kalan delegelik konusunda geç girişimlerde bulundular. Bundan 2-3 ay önce 1000 TL’lik üye aidatı için gerekli parayı yatırmak için girişimde bulunulsa ve Mehmet Yiğiner tarafından olumsuz cevap verilseydi o zaman kimseye söyleyecek söz bırakmazlardı. Murat Ağcabağ Kongreden sonra yaptığı açıklamada bundan sonra da Başkanlık için mücadeleyi bırakmayacağının mesajını verdi. Bundan sonraki süreçte ne tür adımlar atacak bunu zaman gösterecek. Gönül ister Murat Ağcabağ ve Mehmet Yiğiner bir araya gelsin, ortak güçlü bir Yönetim kursun ama ne camiada bunu sağlayacak bir büyük nede adayların böyle bir niyetleri var.

Mehmet Yiğiner kanadına gelirsek. Başkan keşke Kongrede değil de daha önce biz deseydi. Birleştirici bir dil kullansaydı. En azından Ağcabağ ve ekibine delegelik yolunu açıp seçimi daha demokratik bir hale getirseydi. Bunlar için geç kalınsa da bugünden itibaren biz diye hareket etmeli Yiğiner. Kulübün acil olarak transfere ihtiyacı var. Kendisi de zaten konuşmasında 6-7 transfer yapacaklarını açıkladı. Kulübün şu an çalıştığı menajerlerle yaptığımız konuşmalarda 6-7 isimden bahsediliyordu. İlk günden beri transfer tahtasının açılacağını yazıyorum. Bunu gönlümden geçenlere göre değil aldığımız bilgilere göre yazdık. Yiğiner’in para beklediği iki önemli kaynak Ankara Büyükşehir Belediyesi ve yayıncı kuruluştan gelecek para. Bu paralar gelmese de Yiğiner’in kaynak sıkıntısı yaşamayacağı söyleniyor. Hepimizin kızdığı noktada bu, aslında Başkana. Yiğiner ilk geldiği günden beri yasak konusunda son dakika bir çözüm üretiyor ama oyuncuların takıma adapte olması, uyum süreci derken lige istenildiği gibi başlanılamıyor. Süper Lig takımlarından henüz antrenörü belli olmayan tek takım Ankaragücü. Madem Bülent Uygun’la anlaşıldı, 6-7 transfer için her iş bitti daha ne kadar daha bekleyecek sarı-lacivertliler. Kulüp içinden 3 ayrı isme teyit ettirdiğimiz Pinto ve Faty anlaşmalarını açıklamak için ne bekleniyor. Eğer ki anlaşma sağlandığı söylenen oyuncular gerçekten kadroda yer alacaksa bu sene Ankaragücü ligde çok zor günler geçirmez. Mevcut kadrodaki uyum inanılmaz düzeyde. Transfer edilecek oyuncularında, mevcut kadrodaki bazı oyuncularında isteği doğrultusunda transfer edileceği düşünülürse Mehmet Yiğiner bu senede şapkadan tavşan çıkaracak gibi gözüküyor. Gözüküyor da geç kalınıyor, bir an önce bitsin bu süreç.

Mehmet Yiğiner bu dönemde uzlaşmacı bir rol almalı. Kırgınlıkları ortadan kaldıran, küslükleri bitiren, Ankaragücü Başkanına yakışır bir şekilde davranan, oyuncu ödemelerini zamanında yapan, taraftarla polemiğe girmeyen, eleştiriye açık ve daha şeffaf bir Yöneticilik anlayışı sergilemeli. Eğer bunları sağlar ve ligde de işler yolunda giderse şu anda ki kargaşa ortamı, bölünmüşlük son bulur. Yok, yine ben demeye devam ederse, bilet fiyatlarını yukarılara çeker, tek sevdası Ankaragücü olan insanları Stattan uzak tutarsa kaybeden yine kendisi olur. Umarım Başkan geçmişten ders çıkarır, bu dönemde başarılı bir yöneticilik gösterir, bizde daha iyi bir Ankaragücü daha mutlu bir şekilde izler destekleriz. Sonuçta herkesin amacı daha iyi bir Ankaragücü değil mi? Kim Başkan olursa olsun yapması gerekenler aynı. Yönetici-Futbolcu-Taraftar üçlüsünün birinde yaşanacak sıkıntı hepimizin tadını kaçırıyor sonra.

Ankaragücü taraftarının bu süreçte en büyük eleştirileri Mansur Yavaş’a oldu. Ankaragücü’ne istenilen desteği vermediği konusunda. Mansur Bey ilk günden beri iki adaya da aynı şeyi söyledi. Başkanlık yarışında taraf olmam söz konusu değil, Kongre bittikten sonra üzerime düşeni yaparım. Başkanın mesajı çok netti. Mansur Yavaş yapacağı yardımı şahıslara değil Ankaragücü’ne yapıyor. O zaman kimin Başkan olduğu onun için önemli değildi. Birkaç gün içinde Mansur Bey’den gerekli açıklamanın da geleceğini söyleniyor zaten.

Kongre sürecinin en kötü performansı kime ait derseniz hiç düşünmeden Ankara Basını diyebilirim. Zor şartlar altında çalışsan da, işleri devam ettirebilmek için reklama ihtiyacın olsa da, haber akışını sağlamak için iyi geçinmek zorunda olsan da yaptığın işte tarafsız olacaksın. Maalesef Ankara’da mesleğini yapmaya çalışan arkadaşlarımız bu konuda çok başarılı bir sınav veremediler. Bu benim şahsi düşüncem tabi ki onlar biz taraf olmadık diyecekler ama ben bunu hissetmedim haberlerde ya da köşe yazılarında.

Ankaragücü’n de taraflı tarafsız herkesi mutlu eden en büyük gelişme Ankaragücü Store oldu. İstenildiğinde, doğru kişilerle çalışıldığında ortaya çok güzel işlerin çıkabileceğinin en büyük göstergesi Store. İşi ehline vermek gerektiğinin en güzel belgesidir. Storeyi ziyaret edip, mutsuz ayrılan görmedik daha. Nike ve Korayspor ile devam eden işbirliğinin sonuçlarının artması temennimiz.

Zanka Medya olarak yola çıktığımız ilk günden beri bize destek verdiğiniz için teşekkür ederiz. Çok yeni bir oluşum Zanka Medya. Her geçen gün takipçisi artan ve büyüyen bir çocuk henüz. Emekle aşamasında Ankaragücü taraftarının desteği bizleri cesaretlendirdi. zanka.com.tr sitesi, youtube/zankatv kanalı ve sosyal medyada zanka medya hesaplarından birlikteliğimize son olarak twitterda @zankaspor adresi eklendi. Kısa sürede beklediğimizin üzerinde bir ilgi ile karşılaştık. Zanka Spor hesabı 6 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Bazen gelen yorumlarda bizi tebessüm ettiren paylaşımlar oluyor. Genel Yayın Yönetmeni Ferit Atay’ın Ankaragücü taraftarı olduğu bir oluşumda elbette Ankaragücü haberleri hep bir fazla olacak. Sizlerden ricamız Zanka Medya hesaplarını çevrenize tavsiye etmeniz.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
242