Zanka

Yurt genelinde sıcak havalar etkisini arttırdı ancak Meteoroloji’den gelen uyarılara göre bu durum hafta bitmeden değişecek gibi görünüyor... Eğer plan yaptıysanız tekrar gözden geçirmenizde fayda var, çünkü yağmur kapıda…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan güncel hava durumu haritasına göre bugün yurda Trakya üzerinden yağışlı hava giriş yapacak. Bir süredir etkisini sürdüren sıcak havaya yağışlar eklenecek ve hava sıcaklıkları az da olsa düşecek.

Yarın Marmara ve Karadeniz Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde kendini gösterecek olan yağışlar yer yer sağanak şeklinde etkili olacak. Cuma günü kuzey şehirlerimizin birçoğunda yağış beklenirken cumartesi günü yağışlar ara veriyor, pazar günü ise yağışlar Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'nin iç kesimlerinin, gece saatlerinden sonra İstanbul ve Kocaeli’nin kuzey kesimleri ile Samsun ve Sinop çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışlar pazartesi gününe kadar sürecek…

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1