Zanka

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan önemli açıklamalar…

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kubela cumartesi günü Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile Antalya’da bir araya gelmişti. Ukrayna Dışişleri’nin açıklamasına göre söz konusu görüşmede, Ukrayna ile Türkiye donanma güçlerinin işbirliğini artırma ihtimali ele alındı. Bu işbirliğinin, Ukrayna Donanması’nda NATO standartlarının uygulanmasına, ittifak ülkeleri ile uyum sağlanmasına ve genel anlamda Karadeniz’in güvenliği adına devletlerin ortaklık kurmasına yardımcı olacağı kaydedildi.

Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre; Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, düzenlediği basın toplantısında Ukrayna ile Türkiye’nin askeri işbirliği hakkında açıklamalarda bulundu.

Lavrov, şu ifadeleri kullandı:

Ukrayna’nın NATO içerisine çekilmesi girişimleri hususunda ne düşündüğümüzü gayet açık ve net bir biçimde belirttik. Hiç şüphem yok ki ciddi ve sağduyulu ülkeler neden bahsettiğimizi çok iyi anlıyor.

Türk meslektaşlarımız ile sürekli diyalog içindeyiz, yakında yeni bir temasımızın olması planlanıyor. Bu konu üstünde de tabii ki konuşacağımızı düşünüyorum”

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver