Zanka

Akılalmaz trafik cezalarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul’da bir vatandaş aldığı trafik cezasını görünce adeta neye uğradığını şaşırdı. Çünkü aşırı hız sebebiyle kesilen cezaya göre o vatandaşın 400 km hız yaptığı yazıyordu, ancak o araç en fazla 230 km hız yapabiliyor…

Olay 18.Temmuz'da akşam saat 18.00 sıralarında Habibler-Sultangazi yolu üzerinde meydana geldi. İstanbul'da yaşayan Ali Osman Kalaycı sabah evinden işe gitmek için kullandığı 32 YV 648 plakalı aracına hiç beklemediği bir trafik cezası gelince ne yapacağını şaşırdı.

Kalaycı evine gelen tebligatta her gün kullandığı yolda aracının 400 kilometre hız yaptığı gerekçe gösterilerek (Elektronik Denetleme Sistemi) EDS'den 488 lira trafik cezası kesildi.

Yaşadığı olayla ilgili açıklama yapan Kalaycı, "Habibler istikametinden Sultangazi istikametine giderken (Elektronik Denetleme Sistemi) EDS'den geçmişim. Ceza tebligatı ulaştı. Tebligatta ki aracımın hızı saatte 400 km olarak görünüyor. Aracın zaten bu hızı yapma kabiliyeti yok. Aracın hız göstergesi 230 en fazla zaten. Kaldı ki böyle bir yolda 400 Km hız yapmak mümkün değil. Özel tasarlanmış bir yol olması gerekiyor. Mümkün değil yapabilmem." dedi.

"Ceza ilk ulaştığında çok şaşırdım, gözlerime inanamadım" diyen Kalaycı, "Hatta ceza yediğimin ertesi günü buradan test geçişi yaptım aynı saatte üç buçuk dakikada geçtim. Buradaki geçiş sürem 18 saniye. Polise gittiğimde ertesi gün hepsi çok şaşırdılar.” diye konuştu.

İstanbul Trafik Şubesi Müdürlüğü yetkilileri ise, bunun bir sistem hastasından kaynaklanmış olabileceğini, sürücünün başvurması halinde konunun araştırılıp düzeltilebileceğini söyledi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver