Zanka

Yap-işlet-devret… Adana, Yozgat, Elazığ, Bursa ile İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura şehir hastanelerini işleten Rönesans Holding, aldığı çekilme kararının ardından işletmeleri Danimarkalı ISS şirketine devretti. Ancak söz konusu satışa dair bir rakam açıklanmadı...

Sağlık Bakanlığı ile Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) modeliyle Adana, Bursa, Elazığ, Yozgat ve İstanbul Başakşehir şehir hastanelerini inşa eden Rönesans Holding, sağlık yatırımlarını işleten Rönesans İşletme Hizmetleri şirketini Danimarkalı ISS Facilities şirketine devretti.

Rekabet Kurumu, söz konusu devir işlemini onayladığını duyurdu. Yapılan açıklamada, “Rönesans Sağlık Yatırım Anonim Şirketi ve Şam Yapı Anonim Şirketi elinde bulunan Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı AŞ nezdindeki hisselerin yaklaşık %100'ünün ISS Tesis Yönetim Hizmetleri AŞ tarafından devralınması işlemine ilişkin olarak da Rekabet Kurulu 17.06.2021 tarih ve 21-31/401-203 sayı ile ilgili işleme izin vermiştir” denildi.

RAKAM AÇIKLANMADI

Türkiye’de başka yatırımları da bulunan Danimarkalı şirketin beş hastaneyi devralmak için ne kadar ödediği ise açıklanmadı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver