Zanka

Kanal İstanbul projesine kredi verecek bankalara daha önce de paralarını alamayacaklarına yönelik seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez çıkışını 4 dilde yaptı. Sosyal medyadan paylaşımında Deutsche Bank’ı etiketleyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin hazinesinden para alamayacaklar!” dedi..

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin bugünkü grup toplantısında muhalefetin ‘iş dünyasını, bankacıları ve bürokratları tehdit ettiğini’ belirterek şöyle konuşmuştu:

“Deutsche Bank’a tehdit salladılar ‘ödemeyi kesinlikle yapmayız.’ Bunlar daha şimdiden ya devlet nedir, devlet yönetmek nedir, bunlardan haberleri bile yok. Uluslararası bir tahkim mekanizması var bundan da haberleri yok. Biz iktidar olduk, bizden önceki borçlanmaları ödemedik mi? Niye, devlet budur da onun için. Ama bunlar devlet değil zillet.”

KILIÇDAROĞLU’NDAN NET TAVIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın bugünkü açıklamalarının ardından, Twitter’dan Kanal İstanbul projesine ilişkin sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya mesajlar verdi.

Uluslararası firma ve kuruluşlara seslenen Kılıçdaroğlu; Almanca, İngilizce, Fransızca ve Arapça paylaşımlar yaparak uyarılarda bulundu.

Paylaşımına Türkçe olarak ve Deutsche Bank’ı da etiketleyerek, “Erdoğan, halkımın parasında ve doğasında gözü olan herkese aynı şeyi söylüyorum, Türkiye’nin hazinesinden para alamayacaklar! O zaman @DeutscheBank’a da söyleyeyim…” diye başlayan CHP lideri, ardından yabancı dillerde şu mesajı verdi:

“Ülke ve dünya iklim politikasının çıkarlarına aykırı olan Kanal İstanbul'u finanse eden kuruluşlar, Maliye Bakanlığı'ndan herhangi bir geri ödeme almayacak. Projenin neden olduğu doğamızın tahribatı için tazminat talep edilmektedir.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1