Zanka

CHP’den istifa ederek Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce, Denizli’de yaptığı konuşmada Kanal İstanbul’la ilgili hem iktidarın hem de muhalefetin yanlış yaptığını söylerken, iş yapacak şirketleri de açık bir dille uyardı. İnce’den Kılıçdaroğlu’na dikkat çeken bir davet de geldi. CHP liderini televizyon programında tartışmaya davet eden İnce, “Neden partiden ayrıldığımı ben anlatayım bir de sen anlat millet karar versin” dedi…

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Denizli İl Başkanlığı binasının açılışında konuştu.

Türkiye’de yolsuzluk, yoksulluk ve yasak sorunlarının yanı sıra yüzsüzlük sorunu olduğunu da söyleyen Muharrem İnce’nin gündeminde Kanal İstanbul vardı.

İnce, hem muhalefeti hem de iktidarı eleştirdi ve şöyle konuştu:

* Para kazanacaksan boğazdan kazan. Yenisini neden kazıyorsun. Daha büyük mü olacak, hayır. Gemi trafiği artıyor mu, boğaz karşılamıyor mu, hayır. Tam tersine azalıyor.

* Senin derdin ne? Derdin rant, emlak. Milletin önceliği bu değil.

* Bu noktada hem iktidar hem muhalefet yanlış yapıyor. Muhalefet diyor ki; ben parayı ödemem. İktidar diyor ki; uluslararası tahkim söke söke alır.

* Erdoğan uluslararası mahkemeleri Türkiye'deki mahkemeler gibi sanıyor. Talimat verecek parayı alacak. Sen talimat veremezsin.

* Muhalefetin para ödemeyeceğim demesi de yanlış. Bu sermayeyi ürkütür, yatırımı engeller.

“KANAL İSTANBUL'A İŞ YAPACAK ŞİRKETLERİ UYARIYORUM”

Konuşmasının devamın Kanal İstanbul projesi içinde yer alacak şirketlere de seslenen Muharrem İnce, şu sözlerle uyardı:

* Üçüncü bir yol var. Kanal İstanbul'a iş yapacak şirketleri uyarıyorum. Bu iktidar ile başlarsınız, iş de yaparsınız ama Memleket Partisi iktidar olduğunda ihalelerinizi tek tek incelerim.

* İçinde rüşvet varsa, çevreye zarar veriyorsa, pahalı yapılmış devlete kazık atmışsanız uluslararası tahkimde sizi yenerim bir kuruş alamazsınız. İşinizi düzgün yapın.

KILIÇDAROĞLU’NA: MADEM DEMOKRAT AMCALIĞA SOYUNDUNUZ, GELİN KARŞILIKLI KONUŞALIM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu televizyonda tartışmaya da davet eden Muharrem İnce, “Neden partiden ayrıldığımı ben anlatayım bir de sen anlat millet karar versin. Siyasette düşman değil rakibiz. Türkiye'nin önünü açalım. Madem Türkiye'nin ‘demokrat amcası' sizsiniz, madem demokrat amcalığa soyundunuz haydi gelin televizyonda karşılıklı konuşalım. Ben hazırım. Erdoğan’la da, Kılıçdaroğlu'yla da Akşener’le de cumhurbaşkanı adayı olarak adı geçen herkesle tartışmaya hazırım” ifadelerini kullandı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver