Zanka

Dün İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç toplu iş sözleşmesine imza atmasıyla, İzenerji’de en düşük işçi maaşı 7 bin 134 liraya yükseltilmişti. Bir Ekşi Sözlük yazarı bu maaşı “Neden vasıfsız elemanların maaşları, mühendis ve doktorların alacağı maaşları geçiyor?” diye eleştirdi. Başkan Soyer, bu eleştiriye “Ülkemizdeki asgari ücret, mühendis, doktor maaşları düşük; işçilerimizinki yüksek değil. Asıl konu hak ettiği maaşı alan işçilerimiz değil, hak ettiğini alamayan vatandaşlarımız” diye yanıt verdi…

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzenerji ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında yaklaşık 10 bin çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi, dün yüzlerce işçinin de katıldığı törenle imzalandı. Yüzde 26 ile 30.2 oranında yapılan zamla, İzenerji'de işçi maaşlarının 7 bin 134 TL-7 bin 522 TL arasında değişmesine karar verildi.

Bir Ekşi Sözlük yazarı, verilen maaşı "Belediyeden 7 bin 134 lira maaş alan vasıfsız insan" başlığı altında şu sözlerle eleştirdi:

"İzmir belediyesinin işidir. Sebebini soruyorum neden? Neden vasıfsız elemanların maaşları, mühendis ve doktorların alacağı maaşları geçiyor? Neden x bir işi 2.825 lira yerine İzmir halkı 7 bin liranın üzerinde yaptırıyor? Senin benim vergilerimden gelen para neden boş vasıfsız insanların cebine giriyor? Maaş popülizmi ile nereye varmaya çalışılıyor? Bu nasıl bir cahilliktir?" düşüncesini dile getirdi.

SOYER’DEN YANIT: ÜLKEMİZDEKİ ASGARİ ÜCRET, MÜHENDİS, DOKTOR MAAŞLARI DÜŞÜK

Bu yorumu sosyal medya hesabından paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Eki Sözlük yazarına şöyle yanıt verdi:

* Ülkemizdeki asgari ücret, mühendis, doktor maaşları düşük; işçilerimizinki yüksek değil.

* 4 kişilik bir hanenin yoksulluk sınırının 9 bin 332 TL olduğunu biliyor musunuz? Asıl konu hak ettiği maaşı alan işçilerimiz değil, hak ettiğini alamayan vatandaşlarımız. Emek mücadelesinde emekçilerimizle omuz omuza olmayı sürdüreceğiz çünkü beraber güçlü, birlikte İzmir’iz.

Başkan Soyer’in paylaşımına binlerce beğeni yapıldı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
3