Zanka

Geçen yıl Nisan ayında başlayan işten çıkarma yasağı, kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulamaları 1 Temmuz’da başlayan normalleşmeyle birlikte sona erdi. Birçok kişi sosyal medyadan işten çıkarıldığını yazdı. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu “İşten çıkarma yasağı istisnaları kaldırılarak devam etmeli” çağrısında bulunurken, Doç. Dr. Aziz Çelik ise ciddi bir işsizlik dalgasının Türkiye'yi beklediğini söyledi...

Korona virüs salgınıyla beraber Nisan 2020'de başlayan işten çıkarma yasağı, kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulamaları 1 Temmuz itibarıyla sona erdi.

Yasağın sona ermesiyle işten çıkarmalar başladı. Birçok kişi sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda kovulduğunu söyledi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada toplu işten çıkarmaların artmasına karşılık hükümeti uyardı ve "İşten çıkarma yasağı istisnaları kaldırılarak devam etmeli" çağrısında bulundu.

BBC Türkçe'ye konuşan Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden Doç. Dr. Aziz Çelik ise ciddi bir işsizlik dalgasının Türkiye'yi beklediğini söyledi. Çelik'e göre pandemide işvereni tarafından ücretsiz izne çıkarılmış ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanmış pek çok işçi de işsizlik ödeneği alamama durumuyla karşı karşıya.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver