Zanka

Halkın önemli bir bölümünün aşılandığı İsrail’de, iki haftadır korona virüse bağlı ölüm yaşanmıyordu. Ancak iki kişi birden hayatını kaybetti. Ölen kişilerden birinin aşısız, diğerinin ise aşılı olduğu bildirildi…

İsrail’de iki hafta aranın ardından Covid-19 kaynaklı ilk can kaybı yaşandı. Dün 2 kişi korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

İsrail Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 23 Haziran'dan bu yana virüse bağlı 2 can kaybının daha kayıtlara geçmesiyle ülkede toplam hayatını kaybedenlerin sayısının 6 bin 432’ye yükseldiği duyuruldu.

Ülke genelinde toplam korona virüs vaka sayısı ise 844 bin 989 olarak açıklandı.

ÖLENLERDEN BİRİ AŞILI, DİĞERİ DEĞİLDİ

İsrail’in Holon kentindeki Wolfson Tıp Merkezi, korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden 2 kişiden birinin aşılanmamış 48 yaşında bir erkek olduğunu ve yüksek tansiyonun dışında hiçbir rahatsızlığı olmadığını açıkladı. Ailesi ise, aşı yaptırmaya ikna etmeye çalıştıklarını ve için başarısız olduklarını dile getirdi.

Diğer ölüm ise, Hayfa'daki Rambam Tıp Merkezi'ne kaldırılan ve virüse karşı daha önce iki doz aşısını tamamlayan 86 yaşındaki bir erkek olduğu belirtildi.

NÜFÜSUN NEREDEYSE TAMAMI İLK DOZ AŞIYI OLDU

İsrail Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasında yaklaşık 9.3 milyon olan bütün İsrail nüfusunun neredeyse birinci doz aşısı aldığı ve 5.2 milyon 2’inci doz aşının yapıldığı belirtildi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver