Zanka

Kırıkpınar Yağlı Güreşleri'nde yarı final müsabakalarında rakiplerini yenen başpehlivanlar Ali Gürbüz ve İsmail Koç, finalist oldu. 70 dakika güreştikten sonra final maçına çıkan Gürbüz, şampiyonluğu göğüsleyen isim oldu...

660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin son gününde, Başpehlivanlık kategorisinde rakiplerini yenerek çeyrek finale yükselen Ali Gürbüz, Orhan Okulu, Osman Aynur, Serhat Gökmen, İsmail Koç, Yıldıray Akın, Şaban Yılmaz ve Faruk Akkoyun öğleden sonra er meydanına çıktı.

Çeyrek finalde rakibini yenen İsmail Koç, Orhan Okulu, Ali Gürbüz ve Faruk Akkoyun yarı finale çıktı.

KIRKPINAR FİNALİ NE ZAMAN?

Başpehlivanlık final güreşi ise saat 17.30'da yapılacak ve müsabakanın galibi altın kemeri kazanacak.

ALİ GÜRBÜZ 70 DAKİKA GÜREŞEREK MAÇI ALDI

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde er meydanında devam eden müsabakalarda yarı finale yükselen Ali Gürbüz ve Orhan Okulu, kurada eşleşirken favori güreşçilerin eşleşmesi erken final olarak yorumlandı.

Güreş severlerin erken final olarak yorumladığı Ali Gürbüz ile Orhan Okulu'nun karşılaşması normal süresinde yenişme olmayınca uzatmalara geçildi.

Uzatmalarda Ali Gürbüz ve Orhan Okulu su içtikleri için hakem tarafından sarı kart gördü. Maçın devamında ise Orhan Okulu'lu kule hakem heyeti tarafından pasif güreştiği için 2 ihtar alırken Ali Gürbüz'de 1 ihtar ile müsabakaya devam etti.

 İki pehlivanın güneşin altında 70 dakika süren mücadelesinde Ali Gürbüz, rakibi Orhan Okulu'nun arkasına geçerek aldığı puan ile adını finale yazdırdı.

FİNAL ZAMANI

Yarı finalde İsmail Koç ile Faruk Koyuncu'da finale yükselmek için mücadele etti. Çayırda kıran kırana geçen müsabakalarda İsmail Koç, rakibi Faruk Koyuncu'yu yenerek finale adını yazdırdı.

Kırıkpınar Yağlı Güreşleri'nde yarı final müsabakalarında rakiplerini yenen başpehlivanlar Ali Gürbüz ve İsmail Koç, finalist oldu.

BAŞPEHLİVAN ALİ GÜRBÜZ

Final güreşinde normal süreden sonuç çıkmadı, uzatmaya gidildi. Uzatmalarda Ali Gürbüz, İsmail Koç'u yenerek bir kez daha başpehlivan oldu.

SON ŞAMPİYONLAR

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde son 10 organizasyonun şampiyonları şöyle:

2009: Mehmet Yeşil Yeşil

2010: Mehmet Yeşil Yeşil

2011: Ali Gürbüz

2012: Ali Gürbüz

2013: İsmail Balaban

2014: Fatih Atlı

2015: Orhan Okulu

2016: Recep Kara

2017: İsmail Balaban

2018: Orhan Okulu

2019: Ali Gürbüz

2020: Salgın nedeniyle yapılamadı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver