Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Genel Kurul sürecini tamamlayarak Mehmet Yiğiner’i yeniden başkan seçen Ankaragücü, artık normalleşme sürecine girmeye başladı. Ligde rakipleri birçok transfere imza attırırken, Ankaragücü bu süreci iç transferle geçirdi. Herkes merak ettiği, bize sorduğu soru aynı. Ankaragücü transfer yapabilecek mi? Bundan sonra ki süreç nasıl devam edecek?

Öncelikle tüm samimiyetimle şunu söylemek istiyorum Zanka Medya Spor Servisi olarak bugüne kadar bildiğimizi hiçbir haberi saklamadık. Bazen görüyorum, okuyorum biz biliyorduk ama yazmadık türü haberleri. Biliyorsan yazacaksın, senin görevin yazmak. Yoksa senin bildiğin kadarını zaten taraftarda biliyor. Elbette Ankaragücü’nü zorda bırakacak bir haber olursa buna bizde izin vermeyiz. Ancak Ankaragücü taraftarı merakla beklerken, onları bilgilendirmek, haberdar etmek te bizim görevimiz. Bugün ki yazıda Ankaragücü taraftarının merak ettiği konuları cevaplamaya çalışalım.

Dün sabah saatlerin de İhlas Haber Ajansına bir röportaj veren Başkan Mehmet Yiğiner teknik direktör konusunda Ayhan Atik’le lige başlanacağı izlemini verse de bir yandan da görüşmelerini sürdürüyor. Bundan 1 hafta öncesine kadar takımı Bülent Uygun’un yöneteceğine kesin gözüyle bakılırken, yaşanan bazı gelişmeler sonrası Ankaragücü başka arayışlara girdi. Bülent Uygun’un Radyaspor yayınında Murat Ağcabağ ile de görüşüyorum onlarda beni düşünüyor açıklaması sonrası Bülent Uygun’un ismi çizildi. Murat Ağcabağ’ın böyle bir şeyin söz konusu olmadığı açıklaması da Uygun’u kurtaramadı. Kısaca Bülent Hoca ortalığı kızıştırayım derken koltuğu kaybetti. Siyasilerden büyük bir baskı gelmezse bu saatten sonra Hocanın Ankaragücü’nü çalıştırması pek mümkün gözükmüyor. Bülent Uygun sonrası birkaç isim gündeme geldi. Önce Suat Kaya ismi ortaya atıldı ancak Yiğiner bu isme çok sıcak bakmadı. Dün bizde dâhil birçok haber ajansı aynı haberi paylaştı. Ankara’da daha önce Gençlerbirliği’ni çalıştıran İbrahim Üzülmez ile bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşme olumlu geçti, iki taraf tekrar bir araya gelecekler. Büyük ihtimalle anlaşma sağlanacak gibi gözüküyor.

 

Geçtiğimiz sezon Ankaragücü forması giyen Pinto ve Faty ile anlaşıldığını ve bu sene takımda yer alacaklarını sizinle paylaşalı epey bir süre oldu. Bugün imza atacak, yarın imza atacak derken süreç uzadı. Bu iki haberi de ilk kez sizlere duyuran olduğumuz için herkes doğal olarak her gün düzenli olarak bu iki ismi sordu bize. Biz ilk gün sizinle paylaştığımızda da  haberimizin doğruluğundan emindik bugün de. Zaten dün Mehmet Yiğiner’de yaptığı açıklama ile Pinto ile Faty transferinin bittiğini açıkladı. İki oyuncunda Salı günü saat 11:00 da yapılacak Store açılışına katılmaları bekleniyor. Bunlar zaten bilinen transferlerdi. Biz biraz bilinmeyenlerden bahsedelim

 

Ankaragücü, Korcan’ın yedeği olarak kaleci arayışları için Osmanlıspor kalecisi Zydrunas Karcemarskas’ı takibe aldı. Osmanlıspor’un bu sezon küçülmeye gitmesi ve genç bir kadroyla mücadele etmek istemesi sonrası elindeki oyuncuların bir kısmı ile yollarını ayırma düşüncesi oyuncunun Ankaragücü’ne transferinde işleri kolaylaştırıyor. Yine Osmanlıspor’ın futbolcusu iken geçen sezon Çaykur Rizespor’da kiralık olarak forma giyen ve ortaya koyduğu futbolla dikkat çeken Aminu Umar’da transfer için görüşülen diğer bir isim. Umar’ın Ankara’da kalmak istemesi de Ankaragücü’ne oyuncunun en kötü ihtimalle kiralanması için avantaj sağlıyor.

 

Ankaragücü’nün transfer listesinde yer alan ve şu an Ankara’da olan bir diğer isim Erzurumspor’un başarılı sağ kanat oyuncusu Emrah Bassan. 27 yaşındaki oyuncu kadroda görmek isteyen Ankaragücü Yönetimi kulübünü ikna edebilirse Emrah’ın hafta sonuna kadar imza atması bekleniyor. Galatasaray’da forma giydiği dönemde kiralık olarak formasını giydiği Rizespor’un da Emrah’ı transfer etmek istediği, ancak oyuncunun Ankaragücü forması giymek istediğini belirtelim.

Ankaragücü bu hafta hem yapılandırma hem de yayıncı kuruluş beIN Sport’tan gelecek paraya göre transfer tahtasını açmak ve bayram öncesi önceden belirlediği ve anlaştığı oyunculara imza attırmak istiyor. Transfer listesinde 2 Polonyalı, 1 Portekizli ve Yunan liginde forma giymiş bir oyuncu bulunuyor. Polonyalı oyuncuların transferinde Pazdan ve menajerinin büyük rolü var. Portekizli oyuncu için son günlerin moda transfer deyimi çilek futbolcu dersek yalan olmaz. Menajerler Orçun Yücel ve Cem Can oyuncuların isimlerini sır gibi saklasalar da kısa bir süre sonra bu isimleri Zanka Spor da sizlerle paylaşacağımızdan şüpheniz olmasın.

 

Erzurum kampını tamamladıktan sonra 3 gün izin yapan futbolcular Pazar akşamı yaptıkları antrenmanla çalışmalarına yeniden başladı. Hafta sonu sıkıntı olduğu ve bazı futbolcuların ülkesine gittiği haberi kulaktan kulağa yayıldı. Keşke bu haber duyum üzerine değil teyit edilerek yapılsaydı. Maalesef ortalıkta zaten bilgi kirliliği fazla iken birde bu tarz haberler çıkınca insanların keyifleri kaçıyor. Pazdan’ın ülkesine gitme sebebi geçmişten gelen sakatlığının takibini ve tedavisini yapan doktora kontrol olması iken bir anda parasını alamadı ülkesine döndü haberleri ortalıkta boştan yere dolaştı. Pazdan’ı dün akşam antrenmanda gördükten sonra sanırım bu haberi yapan arkadaşlarda bir daha bu hataya düşmezler.

 

Önümüzdeki 10 günlük süreç Ankaragücü için hızlı geçecek. Bu süre zarfında Zanka Spor olarak size çok güzel haberler vermeyi umut ediyoruz Cuma günü, en geç Pazartesi günü transferler bitmiş, Ankaragücü’nün Konyaspor maçı için çalışmalarına bu oyuncular katılmış olur. Herkes haklı olarak geç kalındığını düşünüyor transfer için ancak geçmiş yıllara göre en büyük şans takımın iskeletinin hazır olması. Korcan, Kulusic, Pazdan, Kitsiu, Pinto, Orgill,Canteros nin geçen yıldan birbirini tanıması, Faty’nin çalışmalarını hiç bırakmaması, Aydın’ın hazırlık kampındaki performansı, İlhan ve Sedat ve Cebrail’in hazır olması şu an için olumlu yanlar. Konyaspor maçına kadar kadroya dahil olacak isimlerden 2-3 tanesi yeterli uyumu sağlarsa Konyaspor maçından çokta kötü bir sonuçla dönülmeyeceğini düşünüyorum.

Hep güzel şeylerden bahsettik biraz da yanlışlara değinelim. Başkan Yiğiner birazda taraftar gruplarına tepkili olduğundan Kombine Bilet Fiyatları oldukça yüksek tuttu. Ülke ekonomisi de göz önüne alınarak Ankaragücü Sevdalıları fazla zorlanmalı. Eşe, dosta ve odalara yüksek paralara Kombine satarsınız belki ama o takımın boş tribünlere değil Ankaragücü taraftarına ihtiyacı var. Bırakalım kavgayı dövüşü Ankaragücü’ne sahip çıkalım. Kimin Başkan olduğunu, olacağını Kongre zamanlarında konuşuruz. Şu anda bize düşen Ankaragücü’nü sahiplenmek, ona destek vermek. Başkan bir adım atsın, taraftar bir adım atsın artık ortalıkta şu olumsuz hava son bulsun. Ankaragücü Store açılışında taraftar, futbolcu, Yönetim birlik olsun en azından şu olumsuz hava ortadan kalksın. Yiğiner’i istemiyor diye Ankaragücü’nün kötülüğü isteyecek hali yok kimsenin. Eğer varsa Ankaragücü sevgisini bir daha gözden geçirsin. Başkanı sevme, eleştir bunlar olması gereken kısım ama transfer yasağı kalkmasın, transfer olmasın, takım kötü gitsin, desteklediğim aday Başkan olsun diye bir düşünce içine girilirse kaybeden sadece Ankaragücü olur.

 

Sadece Ankaragücü haberleri için değil, dünyada ve Türkiye’de gelişen spor haberlerini en kısa sürede en doğru şekilde öğrenmek için Twitterda  @zankaspor hesabını takip edebilirsiniz. İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
36231