Zanka

Kaz Dağları'na yapılmak istenen altın madenine karşı doğa ve yaşam için başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti'nde bugün büyük buluşma, 7’den 70’e binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Büyük buluşmada Tarım Orman-İş Sendikası, yasal haklarını kullanarak şantiye kapısına kilit vurdu…

Çanakkale'nin tek su kaynağı Atikhisar Barajı su toplama havzasında sürdürülen metalik madencilik faaliyetlerine karşı 26 Temmuz’da başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti'nin büyük buluşması bugün gerçekleştirildi.

Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Komitesi'nce düzenlenen buluşmaya, CHP’li vekiller, doğa dostu dernekler, sivil toplum kuruluşları, aktivistler ve yerel, ulusal, uluslararası basın temsilcileri, köşe yazarları, ünlü isimler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sözcü’de yer alan habere göre; Günlerdir alanda nöbet tutan eylemciler bu sabah büyük buluşma için uyandılar ve saat 12:30 sıralarında şantiyeye doğru yürüyüşe geçtiler. Vatandaşlar, jandarmanın engelleme çabalarına rağmen geri adım atmadılar. Eylemciler ağaçların kesildiği şantiye alanına saat 13:30 sıralarında girdiler. Şantiye alanında yaklaşık 3 saat kalan vatandaşlar yapılan açıklamaların ardından alana sembolik olarak 20 fidan diktiler. Binlerce vatandaş daha sonra protesto alkışları eşliğinde alanı terk ettiler.

Saat 16:30 sıralarında ise Tarım Orman-İş Sendikası temsilcisi Kamil Aru beraberindeki heyetle birlikte şantiyeye gelerek, şantiye kapısını kilitledi ve şantiyede çalışmalar durdu.

Burada bir açıklama yapan Kamil Aru, “Bu alanda usulsüz olarak ormanlık alan tahrip edildi. 200 bin ağaç katledildi. Dolayısıyla biz bugün bu sahayı kilitliyoruz. Böyle bir hakkımız var. Anayasal hakkımızı kullanıyoruz. Ayrıca usulsüz bir şekilde doğayı katleden şirket hakkında 6831 Orman Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği suç zaptı düzenleyip Cumhuriyet Savcılığına vereceğiz. Bu bir resmi görevdir. Kurum çalışanıyız. Böyle bir hakkımız var. Bu hakkımızı da kullanıyoruz. Kamuoyuna duyuruyoruz.” diye konuştu.

Şantiyenin akıbeti ile ilgili şirketten ise henüz bir açıklama yapılmadı.

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1