Zanka

İBB’nin etkinlik otobüsü, AKP’li Zeytinburnu Belediyesi tarafından ‘izinsiz’ olduğu gerekçesiyle engellendi. Belediyenin personelleri, eğlenen çocukları alandan kovarak malzemeleri topladı…

BirGün’de yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait “500İG gezici kütüphane eğlenerek öğreniyoruz” adlı etkinlik otobüsü, AKP'li Zeytinburnu Belediyesi personelleri tarafından engellendi.

İBB otobüsünün etkinlikleri çerçevesinde bir araya gelen çocukları alandan çıkaran personeller, etkinliğe ait malzemeleri yerinden kaldırdı.

Zeytinburnu Belediyesi, konuya ilişkin açıklamasında sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

“Belediyemize ait alanlardaki etkinlikler için izin alınması gerekmektedir. Bütün kurumlar için geçerli olan bu durum çok iyi bilindiği hâlde, daha önce araç girmemiş bir yeşil alana otobüs çekilmesinde iyi niyet göremiyoruz. Çocuklarımızın üzülmesinin sebebi bu iş bilmezliktir.”

KAFTANCIOĞLU: SİYASİ HIRS UĞRUNA BARİ ÇOCUKLARA KIYMAYIN DİYECEĞİM AMA NAFİLE

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda AKP’li Belediyenin uygulamasına tepki gösterdi.

Kaftancıoğlu, “Sebep? Siyasi hırs uğruna bari çocuklara kıymayın diyeceğim ama nafile.. Vatandaşı görmeyen, şuradaki çocukların mutluluğunu hissedemeyen bir anlayışın tezahürü bu davranış Bu anlayıştan hep birlikte kurtulacağız hem de çok yakında” ifadelerini kullandı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
3