Zanka

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın kırmızı bültenle aranan kardeşi Osman Öcalan’ın, 31 Mart seçimlerinden önce TRT’ye çıkması büyük tartışmalara neden olmuştu. Tartışmalar Meclis’te yeniden gündeme geldi. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Öcalan’ın TRT'ye değil TRT Kurdi’ye çıktığını belirtti ve “Adam özür diliyor adeta, pişmanlık duyuyor adeta. Öcalan’ın çıkması değil, Öcalan’ın ne dediği önemli” diye savundu…

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TRT’ye yaptığı son atamaları eleştirerek, "Önümüzdeki süreçte o televizyona çıkardığınız Osman Öcalan'a TRT'de bir yemek programı yaptırırsınız artık, size de yakışır. Ama heveslenmeyin, biz buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Türkkan’ın seçimden önce terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın kırmızı bültenle aranan kardeşi Osman Öcalan’ın devletin kanalı TRT’ye çıkarılmasını hatırlatmasına, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan yanıt geldi.

Osman Öcalan’ın TRT'ye değil TRT Kurdi’ye çıktığını söyleyen Turan, şu ifadeleri kullandı:

“Konuşması Kürtçe verildi, Türkçe altyazı bile verilmedi. Konuşmada ısrarla Kandil’in meşruiyetini kaybettiğini söylüyor; ısrarla YPG’yi, PKK’yi lanetliyor. Adam özür diliyor adeta, pişmanlık duyuyor adeta. Öcalan’ın çıkması değil, Öcalan’ın ne dediği önemli”

Turan’ın açıklamaları muhalefet sıralarında gülüşmelere neden oldu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver