Zanka

Avustralya'nın en büyük üç şehri olan Sydney, Melbourne ve Brisbane'de binlerce kişi yeniden uygulanmaya başlayan karantinaya karşı sokaklara döküldü.

Corona virüsü salgını ile mücadelede alınan tedbirlerin artırıldığı Avustralya, kalabalık protestolara sahne oldu. Aşı ve karantina karşıtı on binlerce protestocu, Sydney, Melbourne ve Brisbane şehirlerinde sokaklara döküldü. Sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulmayan gösterilerde polis, çok sayıda protestocuyu gözaltına aldı.

Ulusal acil durum ilan edilen Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinin başkenti Sydney’deki göstericiler, aşı ve karantina karşıtı pankartlar taşıyıp sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Ara sokaklardan geçerek şehir merkezine ulaşan protestocular, polis kontrolü ile karşılaştı. İki taraf arasında tansiyon yükselirken, çıkan arbedenin ardından çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Eyalet polisi tarafından yayımlanan bildiride, “Operasyon sırasında şu ana kadar çok sayıda kişi gözaltına alındı. Göstericiler dağıtıldıkça şehir merkezinde trafik rahatlayacak ve şehir dışına doğru hareketlilik hızlanacak” denildi. Toplu taşıma seferlerinin de güçlükle yapıldığı Sydney’de bazı tren istasyonlarının kapalı olduğu belirtildi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1