Zanka

Bugün birçok ilde çıkan orman yangınlarından birinin adresi de Muğla Bodrum oldu. Alevler Güvercinlik Koyu’ndaki Titanic Otel’e kadar ilerledi, otel tahliye edildi. Yangına ait görüntüler, sosyal medyada Titanic Otel’in 2007’deki orman yangının ardından “Yeşillendirilecek” denilen alana inşa edilmesini bir kez daha gündeme getirdi…

Türkiye 2 gündür orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Aynı anda birçok ilde ve alanda başlayan yangınlar nedeniyle itfaiyeciler de nereye müdahale edeceklerini şaşırdı. Ters yönde esen rüzgarlar alevlerin geniş alanlara yayılmasına neden oldu.

Yangın çıkan yerlerden biri de Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Güvercinlik Koyu. Alevler, bölgeye yakın 5 yıldızlı Titanic Deluxe Bodrum Otel’e kadar yaklaşınca müşteriler, tedbiren deniz yoluyla güvenli alana tahliye edilmeye başlandı.

Yangının Titanic Otel’in yakınında olması, otelin yapılış sürecini sosyal medya gündemine bir kez daha taşıdı.

15 Temmuz 2007’de Güvercinlik mahallesinde 100 hektarlık Kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda yangın meydana gelmiş, yangın sonucunda 250 hektar orman alanı ile 30 hektara yakın tarım arazisi ve zeytinlik yok olmuştu. Dönemin Muğla Orman Bölge Müdürü ve eski AKP Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, “Ormanlık alanlar ve imar yerleri belli. Kesinlikle iddia ediyorum ki yanan yerler ne 2B kapsamında olacak ne de imara açılacak. Dışarıda söylenenlere itibar edilmesin. Yakın zamanda yanan yerleri temizleyeceğiz. Ekim ayında ilk yağmurlarla birlikte tohumlama ve fidan dikimi yaparak yeşillendireceğiz” açıklaması yapmıştı.

Ancak bu açıklamaya rağmen yanan arazinin bir bölümünde lüks oteller yapıldı. Bu otellerden Titanic Deluxe Bodrum 2016’da, Lujo Bodrum Hotel 2018’de açılmıştı.

Bugün her iki otel de yangın nedeniyle tahliye edildi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
3635611